Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pesto aszalt paradicsommal

Medvehagymás pesto aszalt paradicsommal
Medvehagymás pesto aszalt paradicsommal
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kint jártam Harmati Ildikó piacán a Liliom kertben, az Óbudai Zichy kastélynál. Vettem 5 csokor medvehagymát. Megleptem magam egy természetes kövekből készült nyaklánccal :-)  Csodálatos medvehagymás kenyeret is árulnak... Nem olcsó, de fenomenálisan finom. Illó olajok 100 % tisztaságúak. Nagyon kedves árustól sok jó tanáccsal ellátva mentem tovább. Miután megtekintettem sok kézműves portékát, boldogan hazasétáltam annak reményében, hogy pillanatok alatt elkészítem a PESZTÓT!!! Kitűnően sikerült! Kb: a fele mennyiséghez a piacon vásárolt sajtot is hozzádaráltam. Sajnos a sajt nevét nem tudom, de intenzív ízű volt, és állaga hasonló volt a parmezánéhoz. Talán 2-3 dkg-ot tette bele. Felvágtam a medvehagymás kenyeret. Megkentem mind a két félével egyet-egyet... Azonnal befaltam. Ittam egy limonádét és arra gondoltam, hogy szombatonként kimegyek Ildikó piacára. Két fagyi árából inkább ide megyek, és itt költöm el a kis pénzemet. A Pesztót ami -5 üveggel lett- egész évben használhatom. Persze csak ha közben el nem fogy!!!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Használhatjuk pestonkat tésztákhoz, húsokhoz, pirítós kenyérre, sajtkrémekhez, natúr vajkrémekhez..stb:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leöblített medvehagymaleveleket kissé összevágjuk, és konyhai darabológépbe tesszük. Az összes többi hozzávalóval együtt krémes állagúra daráljuk.
  2. Kis üvegekbe töltjük.
  3. Tegyünk kb 1 cm olajat még a tetejére. Hűtőben több, mint fél évig így eláll. (Ha az olaj elfogyna a tetejéről, amikor néha veszünk ki belőle, azt pótoljuk.)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 794
elküldve: 13
receptkönyvben: 189
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás pesztó, diós-medvehagymás pesto, mandulás-medvehagymás pesto

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 16:32

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Fri, 2012-04-20 16:32

Szia kedves lányok!
Egy nagy kérésem lenne, ha valaki meg tudná írni , hogy lehet -e már a Bakonyban szedni a medve hagymát.
Jó lenne tudni, mikor mehetünk szedni, mivel feleslegesen nem akarunk autózni, mer a benzin nagyon drága.
Tavaly a fiamék hoztak, mikor el voltak kirándulni.
Nagyon megköszönném, ha valaki megírná.

Üdvözlettel: Marika mama.

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Fri, 2012-04-20 23:26

Igen még lehet szedni szerintem,mert virágzás után már nem.
Talán 1 hét és vége a szezonnak.
Én piacon vettem és nem szedtem. Mecsekben vagy erdőkben még talán van gyenge levélke.valaki hátha tudja.... írjon.

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Fri, 2012-04-13 23:36

Szia Bia !
Köszönöm kedves írásodat.Olvastam merre laktok.Gyönyörű helyen !!
Mi is imádjuk Sárospatakot! A párom " Pataki " diák volt...
Imádunk Patakon lenni ! Nem messze a Várfok üdülőben szoktunk megszállni.
Olyan csoda van ott...hogy hihetetlen ! Én vagyok irigy rátok.
A receptet bátran ajánlom, tényleg szuper finom.
Üdvözlettel: Magdi.

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-04-13 14:01

Ez igazán csodás élmény lehetett!
Kicsit irigykedem a medvehagyma miatt és a piac miatt is.
A recept szuper.
Nálunk nehezen lehet hozzájutni a medvehagymához de egyszer kipróbálom ígérem.
Üdv:Bogi

432
medvehagyma 5 csokor
himalája só 7 kk
szárított paradicsom 5 dkg
fenyőmag 40 g
mandula 4 dkg
dió 2 marék
kapribogyó 2 dkg
szőlőmagolaj 4 dl
olívaolaj 1 dl
négyszínű bors 1 kk