Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás peszto ügyi-fogyitól

Medvehagymás peszto ügyi-fogyitól
Medvehagymás peszto ügyi-fogyitól
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor jónak érzed az állagát a pesztónak, kis üvegcségbe öntöd úgy, hogy a tetejére egy jó ujjnyi olívaolajat öntesz, és rácsavarod a tetejét. Részemről felcímkézem az üvegeket, hogy tudjam, mikor gyártottam. A kamrában a polcon tárolhatod. Fogyasztáskor a  frissen főtt tésztára ráteszem a pesztot, (ha gondolod a mikróban egy kicsinyt megmelegítheted, hogy ne hűtse ki a tésztát), és sajttal megszórva (vagy nélküle) fogyaszthatod. 

Jó étvágyat hozzá.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Felhasználható a recept még "chutney"-ként, vendégváró mártogatós szószként.. Ekkor a frissen elkészített "szószt" kis tálkába rakjuk, és a következő napokban, akár kifli-karikákat, akár más sós süteményt belemártogatva lehet fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymákat ALAPOSAN megmossuk, konyharuhába tekerve "meglapogatjuk", így a vizet eltávolítjuk belőle.
  2. A medvehagymákat apróra vágjuk (nem kell annyira, mint a petrezselymet).
  3. Majd minden összetevőt, diót, mandulát, szezámmagot, fenyőmagot, sót és a medvehagymát beletesszük az aprítógépbe.
  4. Először csak 2 dl olívaolajat teszünk hozzá, és összeaprítjuk mindezt.
  5. Most megkóstolhatjuk, és ízesíthetjük, ahogy szeretnénk. Ahhoz, hogy a kész medvehagymás pesto a fogyasztáskor elég "szaftos" legyen, valószínűleg még bőven kell bele olívaolaj - nem kell sajnálni az olívaolajat, hiszen attól lesz jó híg a "szósz".
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 968
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

ügyi-fogyi

Mióta szakács: 2012.04.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pesto medvehagymával, medvehagyma pesto, zöld pesztó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Starflower
Starflower Fri, 2017-01-20 11:10

Igen, engem is érdekel, hogy az olaj tartósítja az összes hozzávalót, ezért nem kell felfőzni? Meddig áll el?

427
medvehagyma 50 dkg
dió 9 dkg
mandula 8 dkg
szezámmag 8 dkg
fenyőmag 8 dkg
1 ek
olívaolaj 2 dl