Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-petrezselymes pesto chilisen

Medvehagymás-petrezselymes pesto chilisen
Medvehagymás-petrezselymes pesto chilisen
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még tart a medvehagyma szezon, így nem maradhat ki ez a kedvenc sem! Ebből az adagból 2 és 1/2,  olyan szokványos pestos üveggel lett. Tetejükre olivaolajat csorgattam, majd hűtőbe tettem, így kibírja pár hétig.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymáról és a petrezselyemről a szárukat levágjuk, majd a leveleket nagyon alapos mosás után leszárítjuk. 
  2. A fenyőmagot egy serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk, hagyjuk kihűlni.
  3. Egy magasfalú keverőtálba tesszük a leveleket, sót, egy részét az olajnak, és egy merülőmixerrel tetszés szerinti krémességig pürésítjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a megpirított fenyőmagot, a magjaitól megszabadított, kissé feldarabolt chilipaprikát, a maradék olajat, és tovább mixeljük. 
  5. Legvégül belekeverjük a reszelt parmezánt, borsozzuk, és tetszés szerint sózzuk még.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 909
elküldve: 6
receptkönyvben: 178
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

medvehagyma pesto, petrezselymes pesto, medvehagymás pesto parmezánnal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

286
medvehagyma 150 g
petrezselyem 35 g
olívaolaj 150 ml
fenyőmag 50 g
chili 1 db
parmezán sajt 100 g
fekete bors 0 ízlés szerint
1 tk