Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa 2. - burgonyás

Medvehagymás pogácsa 2. - burgonyás
Medvehagymás pogácsa 2. - burgonyás
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (57)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puha, házi burgonyás pogácsa jó sok illatos, friss medvehagymával - nem hiszem, hogy nagyon kéne ragozni... :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebből a mennyiségből kb. 30 db apró pogácsa lesz. További képek az elkészítésről a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk még felhabosodik.
  2. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a főtt, áttört burgonyát, a vajat, az olajat, a sót, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az apróra szelt medvehagymát. Az egészet összegyúrjuk, amíg össze nem áll, majd a robotgép dagasztójával pár perc alatt átdolgozzuk.
  3. Ezután félretesszük 45 percre kelni.
  4. Miután megkelt, jól kilisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk.
  5. A tetejét bevagdossuk, és kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét pirospaprikás vízzel megkenjük, és további 15 percet pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 535
elküldve: 40
receptkönyvben: 1 116
elkészítve: 84/114
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás pogácsa, krumplis pogácsa

Hozzászólások (57)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gorri
Gorri Sun, 2018-04-15 11:14

Tojásmentes pogácsatésztát kerestem, mivel az unokahúgom tojásérzékeny, de nagyon szereti a sós sütiket.
Így találtam rá erre a receptre, és nem csalódtam. Nagyon jó a tésztája, nagyon könnyű bánni vele, és isteni finom! Plusz a jelentős mennyiségű medvehagymánk egy részét is sikerült felhasználni hozzá :)

lenke.g
lenke.g Wed, 2014-12-31 16:38

Nagyon finom lett...nekem egy kicsit több lisztet vett fel a tészta, de hibátlan..:)

V2rider
V2rider / V2rider Tue, 2013-04-16 18:52

Megsutottem a pogit,finom lett! A tésztája nagyon jó,konnyu dagasztani,hamar osszeáll. Légkeverés nélkul sutottem 200 fokon 40 pecig.

V2rider
V2rider / V2rider Mon, 2014-01-06 21:22

40 perc,mivel nem szívesen fogyasztjuk a nyers tésztát. 4 perc alatt még jóformán át sem melegszik.

Gretita
Gretita Mon, 2014-01-06 21:33

húha, akkor tényleg igaz: ahány sütő van, mind más! nálam 5-6 perc alatt úgy átsült, hogy jól oda kellett figyelnem, egy adagnak az alja picit oda is kapott... persze ez a recepten nem változtat, isteni lett egyébként! :)

zeparr
zeparr Sun, 2013-04-14 21:00

Kedves Vikki!

Már hozzászóltam egyszer a receptedhez, de muszáj ismét leírnom, hogy mennyire imádjuk ezt a pogácsát. Amióta (1 éve) megtaláltam a receptedet, hetente legalább egyszer meg kell sütnöm a férjemnek és a két éves kisfiamnak, annyira imádják. Medvehagyma helyett szoktam bele pirított magvakat is tenni, nagy kedvenc a szezámmagos (2-3 ek. szezámmag szárazon halványbarnára pirítva, kávédarálón ledarálva megy bele a tésztába). Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, mert isteni!
Sőt, általában teljes kiőrlésű lisztből sütöm, növényi tejjel (allergiás és fogyókúrázó családtagok kedvéért), és bátran kijelenthetem, hogy így is mennyei. A legjobban talán a teljes kiőrlésű rozs- grahamliszt fele-fele arányú keveréke vált be (azok kedvéért írom ide, akik esetleg szintén szeretnék teljes őrlésű lisztből sütni).
Ja, és a teljes kiőrlésű nekem 13 perc alatt lesz tökéletes (15 perccel is finom, de 13-al a legjobb). Nyilván sütője is válogatja, én így tapasztaltam, ezért teljes kiőrlésű változatnál szerintem érdemes figyelni sütés közben.
Szóval még egyszer köszönöm a remek receptet, kis családom nagyon hálás érte.
Üdv:
Vera

vikki
vikki / vikki Sun, 2013-04-14 23:24

Szia Vera!

Örülök, hogy ilyen sikere van:) És köszönöm, hogy megírtad, hogy teljes kiőrlésű liszttel és növényi tejtermékekkel is ugyanolyan finom, szerintem ez most sokaknak hasznos info!:)

CakeBoss
CakeBoss Wed, 2013-04-10 23:37

Én is rögtön dupla adagot készítettem és nem bántam meg, sőt... kevés lett. Ez valami mennyei. A hétvégén újra kell sütnöm. Köszönöm ezt a remek receptet.

jucimuc
jucimuc Sun, 2013-04-07 17:53

Ma vegre elkeszitettem isteni finom lett köszi a receptet!

wittorio
wittorio / wittorio Thu, 2012-04-26 18:10

Nagyon jó recept, itthon csak instant élesztő volt (1 csomag kellett hozzá), de azzal is tuti siker. Köszönjük!

zafirov
zafirov Sun, 2012-04-22 09:24

Kedves Vikki!

Még szerencse, hogy visszaolvastam egy kicsit a hozzá szólásokba,mert így mindjárt dupla adagot készítettem. Hát az biztos, hogy nem bántam meg, és a medvehagyma szezonjában kizárólag csak ezt fogom sütni. Nagyon köszi a szupi receptet :-))

zeparr
zeparr Sat, 2012-04-21 16:07

Kedves Vikki!
Ma megsütöttem a pogácsát és hát valami isteni finom lett! Kezdő háziasszony lévén pár napja sütöttem életem első pogácsáját egy másik recept alapján, de az nem lett valami jó (persze a férjem mind befalta, de ő a nyers tésztát is megenné, ha én raknám elé... Azért rendes tőle...). Szóval kissé csalódottan vágtam bele az újabb kísérletbe, és mivel volt itthon medvehagyma, adta magát az ötlet, hogy medvehagymás pogácsát fogok sütni. A Te receptedet választottam, és milyen jól tettem!!! Olyan lett, ahogy leírtad: kívül ropogós, belül puha. Annyi tennék csak hozzá, hogy nekem sokkal több lisztet vett fel a tészta, mint 40dkg. Lehet, hogy a krumpli volt vizesebb? Végül is mindegy, úgyis az eredmény számít.
Köszönöm a remek receptet!
Üdv: zeparr

vikki
vikki / vikki Sun, 2012-04-22 09:11

Szívesen! Nagyon örülök neki, hogy ekkora sikerélményt okozott!:) Egyébként velem is előfordult már, hogy nagyon lágy lett a tészta, valószínűleg igen, a krumpli miatt lehet. Ilyenkor én is adok még hozzá egy kevés lisztet.

marrycats
marrycats Wed, 2012-04-18 11:07

Erre a receptre tavaly leltem és sajnos nem tudom hova kevertem el, úgy hogy nagyon boldog vagyok, hogy újra megtaláltam. Isteni, egyszerű, olcsó, nem lehet betelni vele. Aki nemnagyon járatos a pogisütésben az is nyugodtan lásson hozzá, nem fog csalódni.

Köszönjük

noemi0829
noemi0829 Sat, 2013-04-06 22:10

Én is pontosan így jártam....már vagy egy órája itt ketettem a gépen, neten, mindenhol....és végre megvan :) nem akartam másikat, csak ezt! :)

fishers
fishers Sat, 2012-04-14 17:44

Kedves vikki!
Elkészítettem a pogit, rögtön dupla mennyiséggel, de nem bántam meg. Medvehagyma híján nem túl sok újhagymával. Kicsit intenzívebb hagymaízt még elbírt volna az ízlésünk, de sajnos nem volt több itthon ebből a remek tavaszi zöldségből. Köszi a receptet, a családunk minden tagja hálás érte.

Leilus
Leilus Tue, 2012-04-10 22:35

Kedves Vikki! Kisült az utolsó adag is... Azt hiszem ez lesz az egyik kedvenc pogácsàm! :) Nagyon finom! Köszönöm! Üdv. Leila

Leilus
Leilus Mon, 2012-04-16 16:27

Újra megcsináltam... most már egyből dupla adaggal! :) Egyik feléhez medvehagyma helyett tökmagot raktam... hát úgy is isteni lett! Köszi még egyszer!

zsuzska82
zsuzska82 Thu, 2012-04-05 14:54

Nagyon finom lett!!! Többször el fogom még készíteni. :) Köszönöm a receptet!

Pintér Márta
Pintér Márta Wed, 2012-04-04 16:54

Mamóca: Nagyon fincsi, de a 220 fokos sütés sok! elég a 180 fok is,-pláne a hőlégkeverésesnél!

vikki
vikki / vikki Wed, 2012-04-04 19:43

Kell a 220 fok, hidd el, nem írtam el:) Forró sütőben szépen feljön, villámgyorsan megsül és belül puha marad, kívül pedig ropogós lesz, nem szárad ki.

csutakka
csutakka Sun, 2012-04-01 13:56

Helló!
Savanyú krumplileves mellé ették a fiúk, és rém elégedettek voltak!:)
Éljen a medvehagyma, meg a receptek kiötlői!

dorisa
dorisa Wed, 2012-03-28 15:15

Nagyon-nagyon finnom,puha,ugyanakkor kivulrol ropogos!!!!Annyit valtoztattam,hogy a felvert tojasba tettem a piros paprikat,ugy kentem le a pogikat!Koszi a receptet :)

EsztiSütFőz
EsztiSütFőz Sun, 2012-03-18 21:13

Szia,

nagyon köszi a receptet :D
Kis változtatással (vaj helyett sertészsírt használtam), a dupla adag gyakorlatilag elfogyott (délután kettőkor lettem kész vele), szól enyhén szólva is óriási siker volt :D
Jövő héten jöhet az újabb adag medvehagyma és pogi :)

Hiranneth Hard
Hiranneth Hard Sat, 2011-05-21 20:01

Most kel a tészta. Sajnos medvehagymám nem volt, helyette újhagymát vágtam apróra, bár nem hiszem, hogy az állagán ez változtatna. Kíváncsi vagyok a végeredményre.

fishers
fishers Fri, 2012-04-13 15:27

Kedves Hard! Nekem is csak újhagymám van itthon. Ehhez a mennyiséghez, mennyit vágjak fel? Segítségedet előre is köszönöm!

abonyka
abonyka Fri, 2011-04-22 20:45

Köszönöm, nagyon fincsi volt! Én is ajánlom mindenkinek!

szjucuska
szjucuska Wed, 2011-04-20 15:15

Ez tényleg fincsis lett, jó kis gulyásleves hozzá...hmmm. köszi a receptet, szerintem tökéletes, ajánlani tudom mindenkinek

Majda Jozsefné
Majda Jozsefné Tue, 2011-04-05 18:47

A receptet ki fogom probálni, mert én is szedtem a hétvégén,de eddig csak salátát és a szendvicsre használtam, már ki probáltam a rántottásat is.Én télre is lefagyasztottam:megmosva, leszáritva, összevágva vajasdobozba tettem.

hecsedli
hecsedli Tue, 2011-04-05 08:36

  Tegnap sok-sok medvehagyma állt a házhoz, meg is sütöttem a pogikat, dupla mennyiséget és egészen apróra csináltam, hogy jó sok legyen. Lett is 4 tepsi, több, mint 80 db. El is fogyott mindig, mire a következő tepsi kikerült a sütőből. A recept zseniális, nem túl drága, nem túl macerás és isteni finom. A gyerekek mára újabb adagot rendeltek. Köszönjük. :)

719
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 40 dkg
burgonya 25 dkg
vaj 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
2 teáskanál
medvehagyma 1 csokor
víz 1 dl
fűszerpaprika 1 kk