Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa Évi nénitől

Medvehagymás pogácsa Évi nénitől
Medvehagymás pogácsa Évi nénitől
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első medvehagyma, amit az idén megláttam. Kiváló hamuban sült pogácsának a fiam versenyére, mivel mindig avval bocsátom útnak.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden szobahőmérsékletű alapanyagot összegyúrunk, letakarva 3/4 órát kelesztjük.
  2. A medvehagymát felaprítjuk, és a második dagasztásnál a tésztába gyúrjuk. Újabb fél órát kelesztjük a tésztát.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen hüvelykujjnyi vékonyra nyújtjuk, tetejét éles késsel berácsozzuk, megkenjük a maradék tojásfehérjével (esetleg némi parmezánt reszelünk rá).
  4. 200 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 955
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás pogi, tönköly pogácsa, parmezános medvehagymás pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

330
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
tönkölybúza liszt 35 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 dl
instant élesztő 7 g
cukor 1 dkg
2 teáskanál
medvehagyma 1 csokor
bors 1 kk
vaj 10 dkg
tojásfehérje 1 db
parmezán sajt 5 dkg