Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa Fifingertől

Medvehagymás pogácsa Fifingertől
Medvehagymás pogácsa Fifingertől
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk nagy pogácsa és medvehagyma rajongó, és ilyenkor, medvehagyma szezon idején mindig nagy fejtörés, hogy milyen módon készítsük el ezt az egészséges zöldséget.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a sót, a zsírt és a pépesített medvehagymát, valamint az apróra vágott paradicsomot keverőtálba (dagasztó gépbe) tesszük.
  3. Pár percig kevertetjük, majd hozzáadjuk az élesztőt.
  4. Dagasztani kezdjük. A tejföllel állítjuk be a tészta lágyságát, így nem okvetlenül kell bele a teljes mennyiség.
  5. Miután alaposan megdagasztottuk, tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen egy órát pihentetjük.
  6. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét beirdaljuk, szaggatjuk, és felvert tojással kenjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 628
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Fifinger

Mióta szakács: 2014.02.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás pogácsa aszalt paradicsommal, aszalt paradicsomos medvehagymás pogácsa,

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

993
finomliszt 500 g
medvehagyma 2 csokor
szárított paradicsom 100 g
tejföl 2 dl
mangalica zsír 125 g
tej 1 dl
2 kávéskanál
friss élesztő 25 g
cukor 10 g
tojás 1 db