Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa Gubótól

Medvehagymás pogácsa Gubótól
Medvehagymás pogácsa Gubótól
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pogácsa kedvelőknek ajánlom.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy gyúrótálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojást, a tejfölt, a zsírt, az apróra vágott medvehagymát és a tejben futtatott élesztőt. Dagasztjuk.
  3. Kelni hagyjuk kb 60 percig.
  4. Kinyújtjuk, szaggatjuk, a tetejét tojással megkenjük.
  5. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 548
elküldve: 5
receptkönyvben: 61
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubo

Mióta szakács: 2013.07.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pogácsa medvehagymával, tejfölös medvehagymás pogácsa, medvehagymás tejfölös pogácsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tucsike
tucsike Tue, 2014-04-15 13:11

Ma megsütöttem. Nagyon finom lett. Köszönet a receptért.

570
finomliszt 80 dkg
mangalica zsír 1 ek
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
élesztő 40 g
tojás 1 db
tejföl 3 dl
margarin 25 dkg
3 teáskanál
medvehagyma 1 csokor