Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa Judit69 konyhájából

Medvehagymás pogácsa Judit69 konyhájából
Medvehagymás pogácsa Judit69 konyhájából
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készül nálam ezzel a felcsavarásos technikával a pogácsa, hiszen nem kell a hajtogatással vesződni és gyorsabban is elkészül. Hogy még egészségesebb legyen, teljes kiőrlésű lisztet használtam, a kertemben pedig van pár bokor medvehagyma, úgyhogy az is frissen került bele. Finom és omlós, nem lehet abbahagyni pogácsa.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal és a zsírral. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a lisztes keverékhez és a tejföllel, ill. a tojással összegyúrjuk.
  2. A tésztát kb. félóráig pihentetjük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk úgy 1cm-es vastagságúra.
  3. Megkenjük a felületét olvasztott vajjal, rászórjuk a felaprított medvehagymát és feltekerjük mint a bejglit. A két végét egymásra hajtjuk. Ismét pihentetjük 30 percig.
  4. Ezután a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és egy 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és ismét pihentetjük 30 percig, majd lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Forró (190 °C-os) sütőben szép pirosra sütjük.

Töltelék

  1. A vajat megolvasztjuk, a medvehagymát apróra vagdossuk.

Továbbá

  1. A tojást enyhén felverjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 029
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

vajas pogácsa medvehagymával, medvehagymás-vajas pogácsa, réteges fűszeres pogi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

750
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
1 ek
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 csipet
vaj 15 dkg
kacsazsír 2 ek
tojás 1 db
tej 1 dl
tejföl 4 ek
medvehagyma 1 csokor
vaj 2 ek
tojás 1 db
szezámmag 2 ek