Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa Katicától

Medvehagymás pogácsa Katicától
Medvehagymás pogácsa Katicától
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a hajtogatott pogácsákat. Könnyű a tésztájuk, élvezet beleharapni, főleg, ha töltve is vannak...most, hogy szezonja van a medvehagymának, őrá esett a választásunk...a végeredmény egy fantasztikusan finom, omlós, ízletes pogácsa.

hozzávalók / 12 adag

Pogácsa

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tejfölt. Szép sima tésztát gyúrunk. Nem kell keleszteni.
  2. Lisztezett munkafelületen négyzet alakúra nyújtjuk, lekenjük vékonyan kacsazsírral, és az előzőleg megmosott, leszárított, apróra vágott medvehagyma felét rászórjuk.
  3. Négy irányból (föntről középig, balról középig, lentről rá, majd jobbról rá) hajtogatjuk a tésztát, és ezt a műveletet (nyújtás, kenés, szórás hagymával, hajtogatás) pihentetés nélkül megismételjük.
  4. Ha kész, konyharuhával letakarjuk, és most már 50 percet pihentetjük. Másfél-két cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét kissé haránt átlóval bevagdossuk, és kb. 4 cm-es pogácsákat szaggatunk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre/tepsibe rakjuk a pogácsákat, tetejüket megkenjük az átkevert tojással, és 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 081
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pogácsa medvehagymával, kelt pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

362
finomliszt 50 dkg
4 kk
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
tejföl 10 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
medvehagyma 10 dkg
kacsazsír 1 ek
tojás 1 db