Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa krumplipüréből

Medvehagymás pogácsa krumplipüréből
Medvehagymás pogácsa krumplipüréből
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a riszájkling recepteket. Valahogy külön jó érzés, ha nem kell kidobnom valamit, hanem új finomságként reinkarnálódhat. Most volt egy jó nagy adag krumplipürém - valahogy soha nem tudom besaccolni az arányokat. Hazafelé menet pedig megláttam az örök kedvencemet, a medvehagymát, és eszembe jutott, hogy fel lehetne vele dobni a pürét, amit már nem nagyon akartam megeszegetni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Fokhagymás tejföl, körözött, és tetszés szerinti alkohol, no meg pár jóbarát!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát felaprítjuk.
  2. Hozzákeverjük a krumplipüréhez.
  3. Hozzáöntünk kb. fél kg lisztet. Figyelem, a mennyiség attól is függ, hogy milyen krumplipürét készítünk! Én tejet, vajat, tejfölt, és tejszínt is teszek bele, így a püré még két napos korában sem nagyon kemény. Ha valaki csak zsíradékor tesz az összetört krumplihoz, vagy keményebbre készíti, lehet, hogy hevesebb liszt kell. Lényeg, hogy jól gyúrható, puha tésztát kapjunk, ami nem ragad  a kezünkhoz, sem a tál falához.
  4. Jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen kb. 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  5. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a tetejüket megkenjük tojássárgájával.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 116
elküldve: 6
receptkönyvben: 729
elkészítve: 19/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás krumplis pogácsa, krumplis pogácsa medvehagymával

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andel
Andel Thu, 2013-04-18 10:23

Kedves Dacota!
Jól értelmezem, hogy a tojás nem kell a tésztájába, csak a tetejére?
Köszönettel:
Andel

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2013-04-18 10:29

Szia Andel,
Igen, csak a tetejére kell, hogy kapjon egy kis színt. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

anyoca78
anyoca78 Sat, 2013-03-23 20:31

Ma délután elkészítettem két gyermekemmel, hát nagyon finom lett! Köszönöm! :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-09-14 03:06

Kedves Dacota! Megtudnad veletlenul mondani, hogy vajon mivel tudnam helyettesiteni a medvehagymat? Meg soha nem ettem/lattam, nem tudom milyen ize lehet. Itt ahol en elek, nem lehet kapni, de viszont nagyon tetszenek a receptek amiket medvehagymaval keszitessz, te is es masok is itt a nosalty-n. Koszonom elore is a valaszt. Udv. Veronika
u.i. talan snidling vagy fokhagyma?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2012-09-14 13:22

Kedves Veronika...
Hm...hááát, ízre a fokhagymához áll legközelebb, de a snidlingre is hajaz. Levelei olyanok, mint a gyöngyvirágé, de azt nem ajánlom :)
Szóval, mondjuk ennél a receptnél helyettesítheted nyugodtan snidlinggel, de bármilyen más zöld fűszernövénnyel is, amit be tudsz szerezni frissen. :)
A rizottóhoz (már ha arra gondolsz) mehet a kis zsálya, az biztosan nem árt a gombának. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

igaagrav
igaagrav / igaagrav Sun, 2012-04-22 09:04

Sziasztoik

Ma elkészítem, este mesélek, hogy milyen lett! :o) Szép napot mindenkinek!!!!!!!

Virág76
Virág76 / Virág76 Fri, 2012-03-23 14:47

Kedves Dacota!
Azt hiszem ez lesz az első medvehagymás recept amit elkészítek.Eddig csak hallottam róla,de még nem kóstoltam. Krumplipüré nálunk sem szokott maradni,de ez nem fog megakadályozni a kísérletezésben.Üdvözöllek : Virág

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-03-22 22:14

Ez nagyon jó. Nálunk sajnos a krumplipüré sosem marad meg. Hidegen-melegen, kis- és nagykanállal felváltva és egyszerre, reggelire vagy desszertnek állandóan eszem. :-p

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2012-03-23 11:07

Én képtelen vagyok besaccolni az arányokat. Amíg otthon laktam, addig mindig volt valaki, aki betermelje másnap is, most meg inkább átalakítom.
Szép napot Neked!!! :)
Puszi!

zafirov
zafirov Thu, 2012-03-22 20:17

nagyon könnyűnek és fincsinek tűnik, de azt szeretném kérdezni, hogy porból készült krumplipüréből is el lehet készíteni?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2012-03-22 20:36

Kedves Zafirov!
Soha életemben nem csináltam még porból krumplipürét, sőt, ha jól emlékszem, egyetlen egyszer kóstoltam a menzán már jó 10 éve. Emlékeim szerint az állaga sokkal folyósabb volt, mint a legkrémesebb házi krumplipürének, úgyhogy ha abból akarod készíteni, sokkal több lisztet kell beletenned, és lehet, hogy így lisztízű lesz. De nem muszáj püréből csinálni - ha megfőzöd a megpucolt, felkockázott, krumplit sós vízben (kb.fél kg) , utána összetöröd, és kb. negyed kg liszttel meg 10 dkg zsírral összegyúrod, ugyanilyen állagú, és nagyon hasonló ízű masszát kapsz.
Remélem tudtam segíteni!
Szép estét!
Üdvözlettel,
Nóra

387
burgonyapüré 30 dkg
finomliszt 50 dkg
medvehagyma 1 csokor
tojás 1 db