Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa Nagymama receptjeitől

Medvehagymás pogácsa Nagymama receptjeitől
Medvehagymás pogácsa Nagymama receptjeitől
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mama recept :)
A medvehagymás ízesítés már az én ötletem volt, de aki nem szereti, ki is hagyhatja, vagy helyettesítheti más zölddel, pl. bazsalikommal, petrezselyemmel, kaporral.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, sóval, borssal és cukorral összemorzsoljuk.
  2. A tejfölt a tojássárgával, pesztóval, élesztővel összekeverjük, majd a liszthez adjuk.
  3. Összedolgozzuk (ha nem elég puha, tejföllel lazíthatunk a tésztán).
  4. Fóliával letakarva pihentetjük hűtőben néhány órát, majd fél centi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, szaggatjuk, és tepsire helyezzük.
  5. Tetejét megkenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal, és forró sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 170
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pesztós pogácsa, rácsos magos pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

724
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
medvehagyma pesto 2 teáskanál
tejföl 2 dl
friss élesztő 2 dkg
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
szezámmag 2 ek