Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa Nassoló Naplopótól

Medvehagymás pogácsa Nassoló Naplopótól
Medvehagymás pogácsa Nassoló Naplopótól
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén életemben először vásároltam medvehagymát. Ez volt az első medvehagymás finomság, amit elkészítettem, és arra a következtetésre jutottam, hogy nem csak a medvehagyma, de ennek a pogácsának az állaga is isteni!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, aztán hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, majd a reszelt sajton, a medvehagymán és a pogácsák tetejére való tojáson kívül az összes többi hozzávalót. 
  3. A keveréket robotgéppel jól kidolgozzuk. 
  4. Egy kifejezetten puha tésztát kell kapnunk. 
  5. A tésztát fél órát langyos helyen pihentetjük.
  6. Közben a jól megmosott és lecsöpögtetett medvehagyma leveleket apróra vágjuk.
  7. A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, rászórjuk az összevágott medvehagymalevél felét, erre jön a reszelt sajt fele.
  8. Ezután a tésztát fölcsavarjuk, mint a bejglit vagy rétest, letakarjuk, és negyed óráig langyos helyen pihentetjük.
  9. Ezután ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és a maradék sajttal. Megint felcsavarjuk.
  10. Végül még egyszer kinyújtjuk (kb. ujjnyi vastagra), a tetejét megkenjük a fölvert tojással, éles késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  11. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 127
elküldve: 25
receptkönyvben: 352
elkészítve: 30/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Nassoló Naplopó

Mióta szakács: 2011.01.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

isteni medvehagymás pogácsa, hajtogatott pogácsa, pogi medvehagymával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2015-04-17 17:53

Rendkívül hasonló receptet láttam itt a Nosaltyn, meg is csináltam régebben, és nagyon jól sikerült. Sajnos ez elfolyott, igaz, én féladagot próbáltam elkészíteni...

bogica6
bogica6 Tue, 2014-04-01 11:10

Én is megcsináltam, igaz, sajt nélkül, mert épp nem volt itthon. :) de így is nagyon finom lett.

le convecteur temporel
convecteur temporel / le convecteur temporel Sun, 2014-03-23 20:14

Én is megcsináltam! Már egy jó ideje készültem pogikat sütni és a Te recepted alapján készen is lettek a szenzációs darabocskák. Én egy tojássárgáját raktam bele, mindenből házit (tejet, tejfölt, tojást és jó sárga vajat) raktam bele, nyújtáskor pedig megkentem még vékonyan pestoval is. Mennyei. Köszönöm a receptet!

szummancs
szummancs Fri, 2013-11-29 09:53

Én is már többször megsütöttem, nagyon finom és még másnap is remek az állaga. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Mártika2
Márti / Mártika2 Wed, 2012-07-25 20:56

Elkészítettem! Isteni! Sógornőm már csinálta darált sonkával, és kolbásszal kenve is. Nagyon fínom. Köszönjük a receptet.

781
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
tejföl 1 dl
medvehagyma 2 csokor
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
cukor 1 ek
1 ek
friss élesztő 5 dkg
sajt 10 dkg
tojás 1 db