Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa Nikuszbaby konyhájából

Medvehagymás pogácsa Nikuszbaby konyhájából
Medvehagymás pogácsa Nikuszbaby konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most találkoztam először a medvehagymával, tavaly lemaradtam róla... Ezt a receptet két blogon is láttam, és nagyon megtetszett :P Érdemes volt megcsinálni, szerintem nem is olyan bonyolult, igaz, sokat kell pihentetni, de megéri. Fincsi lett, ízlett mindenkinek, aki evett belőle! Lehet soknak hangzik, hogy 1 kg liszt, de higgyétek el, nem lesz elég, olyan finom.:D 3 tepsivel lett belőle, úgyhogy tudtam kínálgatni rendesen.:D

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót: sót, tojást, cukrot, élesztőt, tejfölt, tejet, és jól összegyúrjuk. Majd a tésztát letakarva egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Míg a tészta pihen, elkészítjük a vajas krémet hozzá: A medvehagymát apróra vágjuk, a 20 dkg vajat épphogy felolvasztjuk a mikróban, és jól elkeverjük. (A vajat kb. 3 részre osszuk el, mert több részre kell majd kenni belőle.)
  3. A tésztát kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és megkenjük a medvehagymás vajjal. És most hajtogassunk tésztát! Nem kell megijedni, nem nehéz. A felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük, és az alsó részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük, mindkét oldalát behatjuk a közepéig, és még ezt is össze hajtjuk félbe. Konyharuhával letakarva pihentetjük fél órát.
  4. Ha letelt a fél óra, a hajtogatást megismételjük. (Én hagytam annyi medvehagymás vajat, hogy vékonyan még itt is megtudtam kenni.) Nekem ennek a receptnek az alapján pont elég volt, de az sem gond, ha nem kenjük újra. Ha készen vagyunk, ismét letakarjuk fél órát pihenni.
  5. Ha letelt a fél óra, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojással, és előmelegített sütőben 200°C-on 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 001
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nikuszbaby

Mióta szakács: 2013.12.15.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pogácsa medvehagymával, pogácsa,pogácsa, medvehagymás hajtogatott pogi, tejfölös-medvehagymás pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1634
finomliszt 1000 g
vaj 50 dkg
2 ek
tojás 2 db
tejföl 330 g
tej 1 dl
cukor 1 csipet
élesztő 5 dkg
medvehagyma 2 csokor
vaj 20 dkg
tojás 1 db