Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa Pöttöm konyhájából

Medvehagymás pogácsa Pöttöm konyhájából
Medvehagymás pogácsa Pöttöm konyhájából
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tavaszi opció pogácsakedvelőknek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A pogácsa kíváló kísérője a száraz boroknak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet sót, cukrot összekeverjük.
  2. A langyos, vizes tejben az élesztőt felfuttatjuk, hozzáöntjük a felolvasztott margarint.
  3. Összeöntjük a liszttel.
  4. Apróra vágjuk a megmosott, lecsöpögtetett medvehagymát, majd ezt is a liszthez adjuk.
  5. Jól összegyúrjuk a tésztát.
  6. Fél órát pihentetjük.
  7. Kinyújtjuk, és sokszor félbe hajtjuk, és újra nyújtjuk.
  8. Szaggatóval pogácsákat formázunk.
  9. Zsírpapíros tepsibe tesszük, legalább 1 centis közökkel.
  10. Tojásfehérjével a tetejét lekenjük.
  11. Addig sütjük, míg meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 697
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöttöm

Mióta szakács: 2012.02.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

pogácsa medvehagymával, hagymás pogi, pogácsa

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pöttöm
Pöttöm / Pöttöm Mon, 2012-04-16 00:07

Kedves Ircsi!

Köszönöm a jó tippet, a fehér borsot és a sajtot egészen biztos ki fogom hozzá próbálni. Fokhagymán én is gondolkoztam, de nem szeretném, hogy elnyomja a medvehagyma ízét.

Üdv,
Kata

Pöttöm
Pöttöm / Pöttöm Mon, 2012-04-16 00:06

Kedves Vera!

Én másnap sütőben /mikróban kicsit rá szoktam melegíteni és akkor olyan, mint amikor friss. Remélem segítettem! :)

Üdv,
Kata

ircsi76
ircsi76 Sat, 2012-04-14 12:46

Kedves Pöttöm!
Kipróbáltam a recepted először volt egy kis hiány érzetem, ezért én raktam bele fehér borsot és fokhagyma granulátumot és a hajtogatásnál sajtot

Pöttöm
Pöttöm / Pöttöm Mon, 2012-04-16 00:09

Kedves Ircsi!

Köszönöm a jó tippet, a fehér borsot és a sajtot egészen biztos ki fogom hozzá próbálni. Fokhagymán én is gondolkoztam, de nem szeretném, hogy elnyomja a medvehagyma ízét.

Üdv,
Kata

zeparr
zeparr Sat, 2012-04-07 19:36

Kedves Pöttöm!
Szeretnék megvehagymás pogácsát sütni, de egy nappal előre el kellene készítenem. Éppen ezért szeretném megkérdezni, hogy ez a pogácsa mennyire marad puha másnapra? A választ előre is köszönöm!
Üdv: Vera

Pöttöm
Pöttöm / Pöttöm Mon, 2012-04-16 00:10

Én másnap sütőben /mikróban kicsit rá szoktam melegíteni és akkor olyan, mint amikor friss. Remélem segítettem! :)
Üdv,
Kata

783
finomliszt 50 dkg
cukor 1 ek
1 ek
margarin 15 dkg
víz 1 dl
tej 1 dl
friss élesztő 2.5 dkg
medvehagyma 1 csokor
tojásfehérje 1 db