Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa rkitta konyhájából

Medvehagymás pogácsa rkitta konyhájából
Medvehagymás pogácsa rkitta konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom nagy medvehagyma-kedvelő, már egy ideje nyaggatott, hogy süssek egy jó medvehagymás pogácsát, mert anyukája is mindig ilyet sütött gyerekkorában, és nagyon szereti. Így amint bejött a szezon, elmentünk medvehagymát szedni. Ezután már csak a megfelelő recept megtalálása volt vissza. Sajnos azonban hiába néztem meg jó párat, egyik sem volt tökéletes számomra, ezért több recept kombinációjából és hozzáadott saját ötletekből született meg ez a finomság. Hatalmas sikere lett, két nap alatt két adaggal sütöttem meg belőle, és nagyon hamar, maradéktalanul elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot és az élesztőt elkeverjük benne, felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, a margarint és a zsírt elmorzsoljuk benne.
  3. A medvehagymaleveleket hosszában középen félbehasítjuk, majd keresztben vékony csíkokra vágjuk.
  4. A zsiradékkal elmorzsolt liszthez hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a felszeletelt hagymát. A tésztát összedolgozzuk, majd amikor összeállt, lisztezett deszkára borítjuk, és jól átgyúrjuk. Konyharuhával letakart tálban 50 percet kelesztjük langyos helyen.
  5. Kelesztés után lisztezett nyújtódeszkára helyezzük a tésztát, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk. Késsel rácsozzuk a tetejét, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (ha ilyenünk nincs, egy vékonyabb falú felespohár is tökéletesen megteszi).
  6. Lisztezett tepsibe rakjuk a pogácsákat, egymástól kb. 2 cm távolságra. Tetejüket felvert tojással megkenjük, majd így még 10 percet pihentetjük őket.
  7. 170-175 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben aranybarnára sütjük őket (kb. 20-25 perc).
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 208
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

rkitta

Mióta szakács: 2019.01.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldhagymás pogács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

985
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
margarin 15 dkg
kacsazsír 5 dkg
instant élesztő 1 tasak
tej 1 dl
cukor 1 dkg
tejföl 1 dl
tojássárgája 2 db
medvehagyma 1 csokor
tojás 1 db