Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogi kissé diétásan

Medvehagymás pogi kissé diétásan
Medvehagymás pogi kissé diétásan
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a medvehagymát, de a tojással és a tejjel csínján kell bánni. A lisztet is ezért feleztem. Cukorbetegeknek teljesen a rizslisztből kellett volna csinálnom, de mivel nem ismertem, így csak a felezés maradt. De nagyon jól sikerült, pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát alapos mosás után apróra vágjuk. Az élesztőt a csipet cukorral a langyos rizstejben felfuttatjuk.
  2. A liszteket a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a felaprított medvehagymát. Ha szükséges, pici tejfölt vagy (natúr activiát) tehetünk hozzá, de nekem nélküle is könnyen gyúrható tésztát sikerült készítenem.
  3. Amit kelesztőtálba teszünk, és a hűtőbe rakunk.
  4. Másnap reggel átgyúrjuk, és lisztezett nyújtótáblán kb. 2 cm vastagságúra nyújtunk, kicsit bevagdossuk a tetejét, és a kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojássárgájával megkenjük (tejjel is megkenhető tojásallergia esetén).
  6. Előmelegített sütőben kb.150 C fokon, légkeveréssel a 2 tepsit egyszerre sütjük, 13 perc után felcseréljük a tepsiket, hogy egyforma legyen alul, felül. Kb . 15-20 perc alatt készen van. Nekem a pici pogácsaszaggatóval 50 db lett.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 380
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás pogi, kelt pogi medvehagymával, rizslisztes pogi

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diabdóri
diabdóri / diabdóri Sat, 2015-03-28 13:25

Szia! Szuper recept, ki fogom próbálni, viszont ne haragudj, nem tudok szó nélkül elmenni mellette, mert cukros vagyok. Attól, hogy a fele liszt rizsliszt (vagy az egész) még nem lesz jobb a helyzet szénhidrát szempontjából. A sima fehérrizsliszt ugyan úgy gyorsfelszívódású mint a sima fehérliszt. Viszont a teljeskiőrlésű lisztek lassabban szívódnak fel, és pl a barnarizsliszt is lassabban. Tényleg nem akartam itt belerondítani, csak nem jó amit írtál. Ennek ellenére szupi recept, szerintem ma meg is csinálom:)

FogdnéTóthMargit
Margó48 / FogdnéTóthMargit Sun, 2015-03-29 08:27

Szia diabdóri!

Köszi szépen hogy tájékoztattál, az én férjem csak most lett cukros, és javasolták a lisztet, és én sajnos nem jártam kelőképen utána. Most már látom, a rizs liszt glutén mentes, és a tojásallergiásoknak ajánlatos. De van olyan írás is hogy a magas koleszterin szintre is ajánlatos, lehet hogy ezért ajánlották nekünk. Remélem sikerült a pogácsád és megírod az észrevételedet arról is. Üdv: Margó

FogdnéTóthMargit
Margó48 / FogdnéTóthMargit Sat, 2015-03-28 11:11

Kedves Csilla!
Nyugodtan csinálhatod, jó minőségű finom liszttel, tejjel, és ez most lefagyasztott medvehagymával készült, mert itt még nem volt kapható, Ugyan olyan finom lett. Próbáld k. és írd meg, hogy nektek hogy ízlett. Ha van légkeverősöd a sütőn, azon is kipróbálhatod, előzőleg azon sütöttem. Üdv. Margó

gazcsi
gazcsi Fri, 2015-03-27 20:32

Kedves Margó!
A pogácsád nagyon guszta, szeretném megcsinálni. Ha az egészet finomliszttel és tehéntejjel csinálom akkor is ilyen lesz? Csináltad-e fagyasztott medvehagymával?
Üdv. Csilla

322
finomliszt 25 dkg
rizsliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
friss élesztő 5 dkg
növényi tej 1 dl
cukor 1 csipet
1 teáskanál
medvehagyma 1 csokor
tojássárgája 1 db