Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-ricottás minibatyuk

Medvehagymás-ricottás minibatyuk
Medvehagymás-ricottás minibatyuk
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Második alkalommal került megrendezésre néhány gasztroblogger részvételével az ún. Blogsorsoló. A játék lényege, hogy a neked sorsolt bloggertárs valamelyik receptjét meg kell csinálni. Nekem ezúttal Makacska konyhája jutott. Hosszas töprengés után az olajbogyós párnácskák receptjét készítettem el olajbogyó nélkül, viszont felhasználva a hűtőben lapuló medvehagymacsokrot. ;)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A töltelék bármivel helyettesíthető, így például az eredeti recept szerinti olajbogyós-sonkás-sajtos keveréket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt 20 ml vízben a cukorral. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, majd felaprítjuk.
  2. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval.
  3. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, továbbá gyúrás közben folyamatosan annyi vizet (kb 50 ml), amivel rugalmas tésztát kapunk.
  4. Lefedjük a tésztát egy konyharuhával és melegebb helyre tesszük.
  5. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a ricottát egy tálba tesszük, belereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a felaprított medvehagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A krémet hűtőbe tesszük 10-15 percre.
  6. A tésztát enyhén lisztezett táblán vékonyra, 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  7. A körök közepére teszünk egy-egy kis gombócot a töltelékből, és három oldalról - piramis alakra - összecsípjük a tésztát.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, belepakoljuk a batyukat és vékonyan megkenjük őket olajjal.
  10. Előmelegedett sütőben pirulásug sütjük őket.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 242
elküldve: 1
receptkönyvben: 195
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

asztika

Mióta szakács: 2011.01.16.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottával töltött minibatyuk, batyuk medvehagymával töltve, medvehagymás és ricottás töltelékkel töltött batyu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

392
finomliszt 20 dkg
élesztő 2 dkg
cukor 0.5 teáskanál
0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 50 ml
napraforgó olaj 1 teáskanál
ricotta 20 dkg
parmezán sajt 50 g
medvehagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint