Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-sajtkrémes pogácsa

Medvehagymás-sajtkrémes pogácsa
Medvehagymás-sajtkrémes pogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs vele nagy macera, azaz nem kell se hajtogatni, se órákig keleszteni, mégis elképesztően puha és finom még másnap is. Ezt a receptet alakítottam át kicsit, hogy megsüssem az év első medvehagymás pogácsáit.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejet elkeverjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és 15 percig hagyjuk felfutni.
  2. Addig a lisztet, a sót és a kockára vágott hideg vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott medvehagymát és a felfuttatott élesztőt, és addig gyúrjuk, amíg összeáll a tészta.
  3. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsin 15 percet pihentetjük.
  4. A tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 276
elküldve: 6
receptkönyvben: 336
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 2

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás pogi, sajtos pogácsa

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszimama25
nyuszimama25 Sun, 2018-04-01 15:05

Finom lett nagyon! Több sóval és tömlős sajttal készítettem mert az volt itthon. Így is működött! :) Köszönöm a receptet. Megtartom. :) :)

Tzsu
Tzsu Mon, 2017-12-25 23:14

Még tavasszal megcsináltam Philadelphia krémsajttal,nagyon finom lett!

fuszulyka
fuszulyka Sun, 2017-05-07 18:22

Finom lett. :) Én most csak 40 dkg lisztből csináltam, de abba is kellett az 1 teáskanál só, pedig nem sütök / főzök sósan. A medvehagymának csak a leveleit használtam, a szárrészét középen kitéptem és kicsit megturmixoltam botmixerrel mielőtt a tésztához adtam. Lidl-s krémsajtot tettem bele. Köszi!

puncedly
puncedly Thu, 2017-04-20 15:12

Szia, koszonom a receptet, nagyon finom lett. En egy csapott evokanal sot tettem ebbe a mennyisegbe es pont jo lett, a teaskanal kevesnek tunt. Vaj 10 dkg, hazi friss disznozsir 10 dkg es tettem meg bele egy jo nagy kanal creme frescht is.....mennyei lett. Meg egyszer koszi a receptet.

1344
tej 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 25 g
finomliszt 600 g
1 teáskanál
vaj 250 g
krémsajt 250 g
medvehagyma 0.5 csokor
tojás 1 db
sajt 15 dkg