Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-sajtos mini piték

Medvehagymás-sajtos mini piték
Medvehagymás-sajtos mini piték
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már majdnem megfonnyadt a maradék csomag medvehagymám, gyorsan ki kellett találni valamit. Aztán meg kipróbálatlanul sorakoztak a szekrényben az - eredetileg créme brulée-hez vásárolt - porcelán formáim (beszerzési hely: ikejja), szóval már két ok is volt a mini pite készítésre.
Szóval így születtek ezek a mini piték, kb. a "mi volt itthon" alapanyagokból. Ropogósan, omlós tészta és krémes töltelék...az ízükkel csak az illatuk vetekszik.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat elmorzsoljuk, és a liszttel, pici sóval és a reszelt parmezánnal összegyúrjuk. Ha nagyon nem akarna összeállni, pici vajat adjunk még hozzá (ugyanis nagyon lisztfüggő a dolog). Én nem pihentettem, hanem rögtön belenyomkodtam 2 formába, a peremére is.
  2. Villával megszurkáljuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük. (Nem kell rá pitesúly, nem pupulykásodott fel.)
  3. Közben a töltelék hozzávalóit (a márványsajt kivételével) alaposan kikeverjük, majd belemorzsoljuk a márványsajtot is. 
  4. Igazságosan elosztjuk a tölteléket a tészták tetején, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 13 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 058
elküldve: 12
receptkönyvben: 475
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymás tortácskák, medvehagymás-márványsajtos piték

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Mon, 2015-03-16 13:29

Kedves Juci!
A napokban elkészítettem, isteni finom! Medvehagymaszezonban kötelező elkészíteni! :-) Köszönöm, hogy megosztottad a receptet!
Üdv, Adrienn

renike1007
renike1007 Sun, 2012-03-18 11:38

Kedves Strawberry!
Szerinted ezt a mennyiség elég egy 28 cm-es pite formába?Köszönöm!

Flocon
Flocon Sat, 2011-10-15 22:09

Szia!
Pontosan mekkora ez a porcelán forma? A mennyiségek 1 db elkészítésére vonatkoznak?

krivan
krivan Thu, 2011-04-21 07:47

Sziasztok!

Márványsajt helyett mit tehetnék bele?Milyen íze lehet, ha kimarad?
Van itthon trappista és ömlesztett camping? Próbálkozzam velük?

Köszi,
Kriván

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2011-04-21 08:53

Szia Krivan, igazándiból egyiket se ajánlom, az ömlesztett sajtot tuti nem, mert folyós, az ebbe végképp nem való...sajnos a márványsajtot nem lehet mivel kiváltani. Trappistával meg baromi jellegtelen lesz az egész...Juci

jolci
jolci Sun, 2011-04-10 12:45

Nagyon guszta, és ez a szép régi tányér....A gyerekkoromat juttatja eszembe.Az én nagymamámnak is ilyen volt.Örököltem tőle pár darabot és nagyon vigyázok rájuk.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-04-10 11:19

Szééép!:))) Elmentem, mert medvehagymát szándékozom venni, s olyankor több receptre van szükség. Tetszik ez az ötlet a parmezánnal a tésztában! Pusz: Mrs Smith

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2011-04-10 10:26

Honnan szerzed be a medvehagymát?Én itt a környéken még nem láttam.Bogi

szanyobea
SzBeuska / szanyobea Sun, 2011-04-10 08:30

Szia!
Most állok neki az elkészítésének!
Annyi kérdésem lenne, hogy a porcelánformát ki kell kenni valamivel a belenyomkodás előtt, vagy ki jön belőle anélkül is???
Köszönöm a választ!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sun, 2011-04-10 09:07

szia Bea, én nem vajaztam ki, ezért is nem írtam bele a receptbe, simán kijött, de egy kis vaj sosem árt neki :) Egyébként formafüggő :) jártam már úgy is, hogy a sütőpapírhoz hozzáragadt a brownie-m, azt hittem, agyvérzést kapok (rossz vott a papír)

szanyobea
SzBeuska / szanyobea Sat, 2011-04-09 22:37

Ajjaj! Azt hiszem hipnotizálva lettem... Folyamatosan ez a fotó futkározik a szemem előtt és szinte az ízét is érzem... már vagy 10szer megnéztem és alig várom, hogy holnap elkészítsem.

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2011-04-09 20:47

Hát ez csodás kedves Juci! És a fotód... nagyon tetszik. A pitét meg el tudom képzelni, úgyhogy ki kell próbálnom.
Képzeld, nekem is van ilyen tányérom, még a Dédimamámé volt.
Szép estét kívánok Neked.
Edit

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sun, 2011-04-10 09:09

Kedves Edit, a tényért egy régiségvásáron vettem, vadászom az ilyesmikre állandóan, nagyon megtetszett, képzeld 200 Ft-ért :) sztem jó vétel volt.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-04-09 19:17

kedves JUci!
Most medvehagyma őrület lett úrrá a családomon, ezért nagyon örülök ennek a receptnek!
Köszönöm szépen és szép estét neked! Anci

769
finomliszt 7 dkg
parmezán sajt 4 dkg
vaj 5 dkg
0.5 kk
főzőtejszín 1.5 dl
parmezán sajt 6 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
medvehagyma 20 g
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kéksajt 5 dkg