Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-sajtos pogácsa

Medvehagymás-sajtos pogácsa
Medvehagymás-sajtos pogácsa
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Medvehagyma szezon!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztővel és pici cukorral felfuttatjuk. Ha ez megvan, félretesszük.
  2. Lereszeljük a sajtot. Tegyünk félre belőle 10 dkg-ot a pogácsák tetejére.
  3. A medvehagymát megmossuk, letöröljük és apróra vágjuk.
  4. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk.
  5. Hagyjuk állni fél órát meleg helyen, gyúrjuk át, és megint pihentetjük fél órát.
  6. Ha megkelt, kb kisujjnyi vastagságra nyújtjuk. Megkenjük a tojássárgával és megszórjuk a sajttal, majd kiszaggatjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 724
elküldve: 7
receptkönyvben: 164
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Hencsibaba

Mióta szakács: 2011.01.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-medvehagymás pogi, sajtos pogi medvehagymásan, sajtos pogácsa

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dominic620
Dominic620 Sat, 2014-03-22 10:54

Most készülök sütni, de az lenne a kérdésem, hogy hajtogatásnál kell valamilyen zsiradékkal, vagy tojással kenni a rétegeket, hajtogatásnál? Köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-03-10 19:55

Nálam is elkészült ma, pont elindult a medvehagyma szezon, nagyon fincsi lett a pogi, bár rengeteg-rengeteg lett, érdeklődnék, milyen sajt passzol hozzá igazán? Normál sütőben érdemes a felsőbb régióba rakni. Csodás lett! :)

evapauer
Jolimami / evapauer Fri, 2013-04-05 21:21

Kedves Hencsibaba! Megcsináltam és életem legjobb pogácsája lett! Mivel volt rá időm és kedvem, annyit variáltam rajta, hogy 3x hajtogattam és közben szórtam meg a sajttal, azt nem gyúrtam a tésztába, így leveles lett, belül puha, kívül ropogós, szép nagyra nőttek, szóval szuper! Köszönöm a receptet! Éva
Előbb elfelejtettem: gyúrásnál kicsit ragadós volt, és felvett még 7 deka lisztet, a legvégén pedig 1 evőkanálnyi olajat is hozzádagasztottam, így nagyon könnyű volt vele a kelés után is dolgozni.

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Sat, 2013-04-06 08:29

Kedves evapauer!
Nagyon örülök neki, hogy ennyire bejött a recept.Elhiszem,h hajtogatva még jobban nézett ki. Kedves vagy, hogy megírtad, mindig jó olvasni a pozitív visszajelzéseket!
Köszönöm!
Hencsibaba

márti4712
márti4712 Tue, 2012-06-05 11:39

Sziasztok! Én úgy csinálom,hogy a fenti anyagokkal elkészítem a tésztát,csak a sajtot és a medvehagymát nem gyúrom bele,ha megkelt a tészta kinyújtom,rászórom a medvahagymát és a sajtot,feltekerem,jobbról-balról behajtum és pihentetem 15 percig.A nyújtást és hajtogatást még háromszor megcsinálom(sajt és medvehagyma már belekerült az első alkalommal),nyújtom,szaggatom,tojással megkenem,sajtot teszek rá és sütöm.Nagyon finom és még leveles is.

901
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
sajt 20 dkg
tojássárgája 1 db
tej 1 dl
élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 ek
medvehagyma 6 dkg
tojássárgája 1 db