Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-sajtos stangli

Medvehagymás-sajtos stangli
Medvehagymás-sajtos stangli
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos tavaly lekéstem a medvehagymaszezont, bár sikerült hagymás növényeket beszerezni, amit a kertbe el is ültettünk. Már kezdenek életre kelni, de még nagyon pici növénykék. Szerencsére a Tesóm a munkahelye melletti vásárcsarnokból vásárolt jó pár csokorral nekem, és így már el is készíthettem az első finomságot. A sajtos stanglit nagyon kedveli a család, most ezt ízesítettem a medvehagymával. Már a sütés alkalmával ínycsiklandozó illat lengte be a konyhát. A fokhagymát amúgy is imádom. Nagyon különleges, aromás péksütemény lett belőle. A tetején a sajt ropog, a bélzete puha. Kiváló reggeli harapnivaló.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony csíkokra vágjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát, és jól összekeverjük.
  3. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojássárgájával, a margarinnal együtt.
  4. Alaposan kidagasztjuk.
  5. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk.
  7. Gombócokat formázunk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk.
  8. Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
  9. A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
  11. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk. Hagyjuk 45 percet kelni.

Tetejére

  1. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.
  3. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38*30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 650
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: zsemle, burek, briós, perec, hamburger-buci, édes leveles, bagel, pita, buci, croissant

egyéb elnevezések

sajtos stangli medvehagymával, medvehagymás stangli trappista sajttal, sajtos-medvehagymás stangli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

522
medvehagyma 1 csokor
finomliszt 50 dkg
trappista sajt 7 dkg
2 tk
tej 2.7 dl
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
margarin 5 dkg
tojás 1 db
trappista sajt 8 dkg