Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-sajtos tallérok

Medvehagymás-sajtos tallérok
Medvehagymás-sajtos tallérok
14 perc / előkészület: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én most egy balzsamecetes-olívaolajos rukkolasalátával tálaltam, de tálalhatjuk főzelékekhez feltétként, vagy csak egy finom fűszeres dippel. Medvehagyma helyett elkészíthetjük petrezselyemmel vagy más fűszernövényekkel is. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret kockákra vágjuk, meglocsoljuk a tejjel, és hagyjuk kb. 5 percet állni. A burgonyát apróra reszeljük. A medvehagymát apróra vágjuk.
  2. A kenyeret enyhén kinyomkodjuk, hozzáadjuk a burgonyát, medvehagymát, tojást, lisztet és a parmezánt. Sóval, borssal fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. Ha a massza lágy, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát is.
  3. Tallérokat formázunk, amelyeket egy serpenyőben, a felhevített olajban, oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 000
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplilepény, fűszeres burgonyalepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

450
toast kenyér 2 szelet
tej 60 ml
burgonya 100 g
medvehagyma 30 g
tojás 1 db
finomliszt 1.5 evőkanál
parmezán sajt 75 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek