Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás saláta Jolimami konyhájából

Medvehagymás saláta Jolimami konyhájából
Medvehagymás saláta Jolimami konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy húsvéti dőzsölés, a plusz kilók és a köszvényesek jajgatása ihlette néhány éve ezt a salátát, amit bármelyik évszakban nagy örömmel fogyaszt a családom. Ez a saláta finoman tisztítja a szervezetet, könnyedsége jólesik a nehezebb ünnepi ételek után, és az összetevők kombinációja nagyon harmonikus, finom végeredményt ad.

hozzávalók / 6 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

A medvehagyma és a szőlőmagolaj jót tesz a köszvényeseknek, segít kipucolni a ( húsvéti sonkából, rántott halból, kocsonyából ) felhalmozódott purint. Ha nincs köszvényes a családban, só helyett használhatunk 2 cm szardellapasztát, nem lesz halízű tőle a salátánk, viszont különlegesen finom ízt ad neki.

Maradék főtt tojás vagy akár sonka is mehet bele, gazdagítható kukoricával, persze ekkor már más a kalória-, szénhidrát- és purintartalma.

A salátaöntetből érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, hűtőben sokáig eláll, sőt, az olaj nagyon jól átveszi a többi alapanyag ízét.

Cukorbetegeknek: fenti mennyiség szénhidráttartalma kb. 15 gramm, glikémiás indexe alacsony. Egy adagnyi jókora tál saláta kb. 2,5 gramm CH-ot tartalmaz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a salátaöntetet, hogy legyen ideje összeérni.
  2. Jól zárható kis üvegben összekeverjük a mustárt, sót, édesítőszert, balzsamecetet, végül felöntjük az olajjal, és az üveget lezárva gyakran megforgatjuk. Így az olaj átveszi az ízeket.
  3. Az alaposan megmosott salátát összetépkedjük bekapható falatnyi méretre, belekeverjük a szintén falatnyira vágott mozzarellát, félbevágott koktélparadicsomot és a kisebb kockákra vágott medvehagymát (vagy a darált krémet). Ez utóbbi természetesen helyettesíthető más hagymafajtával, de a medvehagyma sajátos íze egyszerre ad vöröshagymás és fokhagymás aromát az ételnek.
  4. Végül meglocsoljuk az öntettel, összekeverjük, és már tálalható is.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 864
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Jolimami kedvenc salátája medvehagymával, mozzarellás saláta, olajos saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 16:29

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

141
jégsaláta 30 dkg
koktélparadicsom 12 db
mozzarella 10 dkg
medvehagyma 1 csokor
mustár 1 kk
balzsamecet 2 kk
0.5 kk
folyékony édesítőszer 4 csepp
szőlőmagolaj 0.5 dl