Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás scones

Medvehagymás scones
Medvehagymás scones
38 perc / előkészület: 25 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen mesésen finom ez a pogácsaszerű angol sütemény.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A medvehagymát megmossuk, szárazra itatjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A lisztet, a sütőport, sót, a frissen reszelt parmezánt és a medvehagymát konyhai robotgépbe tesszük, és elkavarjuk.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és impulzus kapcsolóval eldolgozzuk, míg a vaj maximum zöldborsó nagyságú lesz.
  4. Majd hozzáadjuk a tejet, és azzal is rövid ideig eldolgozzuk, míg a tészta épp csak egy golyóvá összeáll.
  5. Szilikon munkalapra borítjuk, lisztes kézzel 14 cm-es négyzetet alakítunk a tésztából. A tészta magassága kb. 3 cm lesz. Éles késsel 9 egyenlő négyzetre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. A pogácsákat megkenjük a tejjel elkavart tojássárgájával, és megszórjuk a parmezánnal.
  7. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 12-13 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 513
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

angol pogácsa, sós scones

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarai eva
sarai eva Wed, 2017-04-12 13:11

Több medvehagymás pogácsát is sütöttem már, de ez az ami sokkal finomabb, mint bármelyik.
Sok receptedet kipróbáltam és mind ízlett.
Köszönöm,hogy feltetted.
Üdvözöllek: Éva

487
medvehagyma 15 g
finomliszt 200 g
sütőpor 1.5 tk
1 tk
parmezán sajt 25 g
vaj 60 g
tej 130 ml
tojássárgája 1 db
tej 1 ek
parmezán sajt 10 g