Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás sonkás-sajtos muffin

Medvehagymás sonkás-sajtos muffin
Medvehagymás sonkás-sajtos muffin
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tehetek róla, ilyenkor tavasszal minden medvehagymás receptre lecsapok, és szinte naponta készül nálunk valamilyen medvehagymás finomság - amíg a családom bírja. Idén ez az egyik újdonság.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát felaprítjuk, a sonkát kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a sütőporral. Másik tálban összekeverjük a medvehagymával a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát és az olajat.
  2. A lisztes keveréket összekeverjük a tejfölös keverékkel, nagyjából kenyér sűrűségű masszát kapunk. Ha túl keménynek tűnik, adjuk még hozzá kevés tejfölt.
  3. Kizsírozott vagy papírral bélelt muffin formába kanalazzuk, tetejét sajttal megszórjuk. Nekem kb. 20 darab lett belőle.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 032
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: muffin
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sonkás muffin, sós muffin, medvehagymás muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

414
finomliszt 30 dkg
medvehagyma 1 csokor
főtt sonka 20 dkg
tejföl 2 dl
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd