Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-tarjás csiga

Medvehagymás-tarjás csiga
Medvehagymás-tarjás csiga
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a tavasz, medvehagymára vágytam végre. Korábban szárított medvehagymával már kísérleteztem - bármennyire is falsnak tűnik, nekem bejött azokhoz, amikhez használom, mert igazi, és nagyon jó állapotban lett kiszárítva. A recept eredetijét a Nosaltyn találtam. Mivel ez hatalmas adag, és kicsit tartalmasabbat szerettünk volna, ha már van friss medvehagymánk, csigásítottuk, kis tarjával és még több sajttal megpakolva. Ebédre, uzsonnára is isteni, másnap is friss marad lefedve.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Az élesztőt megfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A nagyobb adag tejfölt összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sózzuk, fokhagymát préselünk bele, borssal és metélőhagymával ízesítjük még.

  2. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, majd összekeverjük a medvehagymás tejföllel, a felfuttatott élesztős tejjel és el kezdjük csomómentesre gyúrni. Még lehet pótolni liszttel, ha szükséges.

  3. Ha már csomómentes, lefedett tálban a hűtőbe tesszük, és 2-3 óráig hűtjük.

  4. Miután kivettük, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd meghajtogatjuk 3-4-szer, 3 részbe szedjük, és kinyújtjuk a lapokat kb fél-3/4 centisre. A közepét megkenjük tejföllel, kicsire vágott tarját szórunk rá majd sajtot, és feltekerjük.

  5. Ha mindhárom rúd kész, akkor kb 1 centis szeletekre vágjuk, és összekanyarítva sütőpapírra tesszük.

  6. A tetejüket megkenjük felvert tojással.

  7. Sütőben pirosra sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 281
elküldve: 1
receptkönyvben: 202
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tarjás csiga, medvehagymás csiga sajtosan, sajtos-medvehagymás csigák tarjával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cherry41
cherry41 / cherry41 Sun, 2012-04-08 16:55

szius!finom lett!a tésztába tejszínt raktam,mert kevés volt a tejfol itthon,a tetejére is kerult sajt,nem égett meg a végére.

gömbicica
gömbicica Sat, 2012-04-07 17:05

Kedves Kis Szomszéd Kislány imént hozott belőle kóstolót!!! Ezuton is köszönjük :-) ISTENI FINOM LETT!!!!!!!!!!!!

kiskegyed62
kiskegyed62 Thu, 2012-04-05 08:45

Szia Kajakóma!
Ha rögtön a sütés elején teszem rá a sajtot, nem ég meg?

mzsofi
Zsófi.M / mzsofi Sat, 2012-04-07 17:16

Szia,
A sajtot bele teszem, miután megkentem tejföllel, nem rá. Rá csak tojást kenek, sajttal már sok lenne :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-03 11:16

Hmmmm , nagyon guszta, és nagyon jó ötlet.:-))
Elmentettem, köszönöm.:-)

Szép napot kívánok, Kellemes Húsvéti Ünnepeket és jó készülődést sütés-főzést.
Éva-Anyóca

1385
finomliszt 60 dkg
tojás 2 db
margarin 25 dkg
tejföl 2.5 dl
élesztő 2 dkg
tej 1 dl
cukor 2 teáskanál
0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
medvehagyma 1 csokor
füstölt-főtt tarja 30 dkg
tejföl 1 dl