Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-tarjás quiche

Medvehagymás-tarjás quiche
Medvehagymás-tarjás quiche
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a quiche minden fajtáját, az egyik kedvencem a francia konyhából. Ezt most gyakorlatilag maradékokból állítottam össze, minden helyettesíthető - a tarja esetleg baconnel, a brie bármilyen más sajttal.

Megjegyzés: nekem nincs kerek pite-formám, így téglalap alakú jénaiban szoktam quiche-t sütni, szóval ez nem lehet kifogás.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vajas tésztát gyúrunk a lisztből, 1 tojásból, vajból, hideg vízből és kis sóból. Miután gombóccá gyúrtuk, mehet pár percre a hűtőbe, ezalatt felmelegítjük a sütőt és előkészítjük a többit.
  2. A tarját felkockázzuk, és kis szalonnán vagy olajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A brie-t is felkockázzuk.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk picit és a sütőforma méretére kinyújtjuk, majd óvatosan belefektetjük, vigyázva, hogy ne szakadjon el. Fontos, hogy ne csak az aljára jusson tészta, hanem az oldalára is, ez fogja tartani a lényeget.
  4. Megszurkáljuk villával és betesszük 200 fokos sütőbe 10-15 percre, amíg kis színt kap.
  5. Amíg a tészta elősül, felverjük a tojást, hozzákeverjük a tejszínt, a medvehagyma pesto-t, kicsit sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a megpirult tarját is óvatosan.
  6. Ha a tészta már félig kész, kivesszük a sütőből, beleöntjük a tojásos keveréket (vigyázva, hogy ne folyjon ki a tészta peremén), a tetejére dobáljuk a brie-t, majd mehet vissza a sütőbe 200 fokra.
  7. Körülbelül 20 perc alatt megsül, akkor van kész, amikor a tojásos keverék rezgős, nem folyós.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 112
elküldve: 9
receptkönyvben: 143
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny, Somat húsvéti receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymás pite, tarjás pite, quiche medvehagyma pesztóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

653
finomliszt 17 dkg
tojás 1 db
vaj 5 dkg
víz 1 dl
0 ízlés szerint
tojás 5 db
főzőtejszín 2.5 dl
füstölt-főtt tarja 10 dkg
kéksajt 10 dkg
medvehagyma pesto 2 teáskanál
füstölt szalonna 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint