Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás tészta

Medvehagymás tészta
Medvehagymás tészta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rohanó hétköznapokban, amikor kevés idő juthat főzésre nagy segítségünkre lehet egy egyszerű, gyors tésztaétel. A medvehagymás tészta ilyen, 15-20 perc alatt elkészíthető.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Készíthetjük úgy is, hogy a medvehagymát 2-3 evőkanál olívaolajjal összeturmixoljuk, a sajttal összemelegítjük, hozzáadjuk a sonkát és beleforgatjuk a főtt tésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tasakjára írtak szerint. (A házi tésztát használó szerencsések is ügyeljenek arra, hogy al dente legyen a tészta:))
  2. Amíg a tészta fő, elkészítjük a medvehagymás, sajtos, sonkás keveréket. A medvehagymát felaprítjuk és a felét elkezdjük párolni a felhevített vajon.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott főtt sonkát, néhány percig együtt sütjük, majd hozzákeverjük a krémsajtot, ha szükséges sózzuk és borsozzuk.
  4. A kifőtt tésztát a medvehagymás keverékbe forgatjuk, megszórjuk a maradék felaprított medvehagymával és a parmezán forgácsokkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 443
elküldve: 10
receptkönyvben: 522
elkészítve: 14/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymás-sonkás-sajtos tészta, medvehagymás tészta sajttal és sonkával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annus
Annus Sun, 2013-04-28 14:52

Sziasztok!
Nekem csak kolbászom volt, de azzal is isteni finom lett. Köszi! :-)

kata_rzis
kata_rzis Sun, 2012-05-06 10:08

Köszönöm a receptet. Salfahoz hasonlóan én is használtam hozzá egy kis főzőtejszínt (a Kemping sajt nem nagyon akart szétolvadni) és sonka helyett mikor már majdnem készen volt, dobtam rá egy kis pirított bacon-t. Isteni finom lett! :o)

salfa
salfa Sat, 2012-04-07 17:21

Nagyon finom volt, kipróbáltam! Kicsit módosítottam, sonka helyett pirított baconnel, póréhagymát is vágtam bele és főzőtejszínnel szaftosítottam pluszban. Köszönöm az ötletet, az egész család odavolt érte!

1001
tészta 30 dkg
medvehagyma 10 dkg
sonka 10 dkg
krémsajt 5 dkg
vaj 4 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg