Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-tojásos galuska

Medvehagymás-tojásos galuska
Medvehagymás-tojásos galuska
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahány ház, annyi szokás... előbb a galuska vagy a tojás kerüljön a serpenyőbe? Nálunk a család sokféleképp készíti, például úgy is, hogy a tojásból elkészítik a rántottát, és aztán keverik össze a galuskával. Nálunk a receptben leírt folyamat vált be.

Ha az elkészített galuskára nem ütünk tojást, akár más ételhez is használhatjuk köretként. Én kipróbáltam egy kis fokhagymás tejföllel leöntve, isteni finom!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vizet felteszünk forrni.
  2. A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.
  3. A lisztből, 3 tojásból, 4 dl vízből 1,5 tk só és a felaprított medvehagyma hozzáadásával tésztát keverünk.
  4. Az előzőleg feltett, forrásban lévő vízbe szaggatjuk a galuskát. Nem kell sokáig főzni, pár perc alatt feljön a víz felszínére!
  5. A galuskát leszűrjük, és félretesszük.
  6. Az 5 tojást 1 dl tejszínnel, és ízlés szerint só hozzáadásával felverjük.
  7. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, ráöntjük a tojást. Amikor a tojás kezd összeállni, hozzáadjuk a galuskát, összeforgatjuk, és készre sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 174
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymás nokedli, tojásos nokedli medvehagymával, medvehagymás nokedli tojásosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dina79
Dina79 / Dina79 Sun, 2013-05-12 12:11

Így van, ahogy írod. Tulajdonképp volt még pár felesleges medvehagyma levélke, gondoltam beleteszem a galuska tésztájába. Nem vártam nagy változást, de mégis kicsit más íz, és itt-ott zöldes galuska lett a végeredmény. :)

691
finomliszt 50 dkg
tojás 8 db
1.5 teáskanál
medvehagyma 0.5 csokor
víz 4 dl
főzőtejszín 100 ml
olívaolaj 3 ek