Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás tortellini salsa di nocival

Medvehagymás tortellini salsa di nocival
Medvehagymás tortellini salsa di nocival
46 perc / előkészület: 40 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legutóbb megszületett bennem az elhatározás, hogy a tészta készítése nem a víz forralásával, hanem liszttel és tojással, majd gyúrással fog elkezdődni. Megvettem a legjobb lisztet, amit találtam, így nem volt kit hibáztatnom kudarc esetén magamon kívül. A tortellinikészítés azóta tervbe volt véve, hogy februárban részt vettem a Peccati di Gola olasz séfjének tanfolyamán. Persze ami a tanfolyamon pofonegyszerűnek és gördülékenynek tűnt, az a valóságban ezer Szkülla és Kharübdisz közti lavírozást jelent a tésztagyúrástól a kis négyzetek kivágásán át a tortellinik formázásáig. De végül sikerült minden.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Még több kép itt: husosfazek.blog.hu

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Legelőször készítsük el a tésztaalapot, úgy két órával a felhasználás előtt. Ne hazai lisztet használjunk, mert nem elég jó a minősége a tésztanyújtáshoz. Én a Culinarisban találtam Barilla lisztet.
  2. 330 gramm lisztet kimérünk, hozzákeverünk egy tk sót, a konyhapulton tölcsért képezünk belőle, majd beleütünk négy tojást, villával felverjük. Apránként keverjük a lisztet a tojáshoz, közben a másik kezünkkel őrizzük, nehogy a tojás kiszaladjon. Ez az a pont, amikor csak egy ragacsos masszánk van, és hiába gyúrjuk, gyúrjuk, biztosnak tűnik, hogy sosem lesz olyan szép sima sárga gombóc, mint a fotón. Ez teljesen normális, de egy szakácskönyben sem említik, mindig úgy írják le, mintha minden simán menne, hát nem megy! Egyszercsak hipphopp előáll a gombóc, magunk sem tudjuk hogyan, de ott van. Tegyük folpakba, és vágjuk be a hűtőbe.
  3. Pihenésképp csináljuk meg a tölteléket, az legalább egyszerű: felaprítjuk a medvehagymát, és némi só, bors és reszelt juhsajt társaságában összekeverjük 25 dkg ricottával. Betesszük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
  4. Készítsük el a mártást is, a salsa di nocit. A diót, fokhagymát és friss zsemlemorzsát mozsárba tesszük, összedolgozzuk, majd hozzáöntjük az olívaolajat. Hozzákeverünk reszelt sajtot, joghurtot és sóval, borssal fűszerezzük.
  5. A tésztát kivesszük, a liszttel meghintett pultra helyezzük, és elővesszük a nyújtófát. A tésztát technikásan vékonyra nyújtjuk (ez is tök bonyolult, Szakácsok könyve 384-385 oldal, tessék elolvasni), majd ötujjnyi oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk, én a vágáshoz a pizzavágót használtam.
  6. A négyzetekbe egy-egy adag tölteléket helyezünk, majd két átlós sarkát összecsípve formára hajtogatjuk. A kész tortelliniket 6 percig zubogó vízben főzzük, olajat ne tegyünk a vízhez, mert bevonatot képez rajta. Ha kifőtt, tányérra szedjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 345
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Medvehagymás tortellini diókrémmel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brunoberk
brunoberk Wed, 2013-05-01 18:39

I appreciate you sharing this article post. This article makes I learned a lot, thank the authors share, thank you.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-13 14:09

The Post very nicely written, and it contains useful facts. I am happy to find your distinguished way of writing the post. Now you make it easy for me to understand and implement. Thanks for sharing with us.
Regards,

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-10 08:31

Wild garlic tortellini salsa di noci prescription is really good to have because it is been eaten a lot I think this is for the customers who want to know about the way of making it and can do it on there home by there self.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2008-04-26 10:06

Kedves Húsosfazék, ma találtam rá az oldalra, gratulálok a recepthez és a fotóhoz is, ráadásul pont a medvehagyma a nagy kedvenc, puszi érte!

861
finomliszt 330 g
tojás 4 db
1 tk
fokhagyma 2 gerezd
dió 10 dkg
olívaolaj 4 ek
zsemlemorzsa 3 ek
juhsajt 10 dkg
joghurt 4 ek
medvehagyma 0.5 csokor
ricotta 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint