Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás túrógombóc Mancikától

Medvehagymás túrógombóc Mancikától
Medvehagymás túrógombóc Mancikától
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagymát igen rövid ideig lehet frissen felhasználni, ezért tavasszal gyakran kerül az asztalra ez a finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a búzadarát, jól összekeverjük, majd a tojásfehérjék felvert habját is hozzáadjuk. Ezután hűtőben pihentetjük 1-2 órát.
  2. A hűtőből kivéve hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát, majd gombócokat készítünk.
  3. Forrásban lévő sós vízben, kb. 15 percig mérsékelt tűzön főzzük. Egyszerre ne tegyünk a vízbe sok gombócot, mert megdagadnak.
  4. A zsemlemorzsát a margarinon aranybarnára pirítjuk, majd a kifőtt gombócokat ebbe hempergessük meg.
  5. Melegen, tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 359
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sós túrógombóc, túrógombóc medvehagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

674
tehéntúró 40 dkg
tojás 2 db
búzadara 5 csapott ek
medvehagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
margarin 5 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
tejföl 3 dl