Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-túrós pogácsa

Medvehagymás-túrós pogácsa
Medvehagymás-túrós pogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sztorim nincs, csak több receptből variáltam össze. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral és 2 kanál lisztel felfuttatjuk.
  2. A túrót összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sóval, 1 db tojással és tejföllel, baromfizsírral. (Mindez szobahőmérsékletű legyen, mert ha hidegebb, akkor nehezebben fog megkelni a tésztánk, és nehezebb lesz a tésztánk).
  3. A liszthez hozzákeverjük a túrós masszát, ha megkívánja a tészta akkor gyúrhatunk még bele lisztet vagy tejfölt, attól függ milyen liszttel dolgozunk. (Én B55-öset használok.)
  4. Mindezt jól összegyúrjuk, közepes keménységű tésztát kapunk, a végén gyúrunk még hozzá kb. 2 ek olajat, így nem ragad a kézhez, sem a tál falához.
  5. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tojással megkenjük, egy éles késsel berácsozzuk a tetejét.
  6. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd zsírpapírral bélelt vagy kivajazott tepsiben kb. 1 órán át kelesztjük.
  7. Előmelegített forró sütőben sütjük kb. 10 percig, hogy kérget kapjon, így nem szárad ki a pogácsa, majd kisebb fokozaton kb. 10-15 percig aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 637
elküldve: 24
receptkönyvben: 228
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Ketryn

Mióta szakács: 2012.02.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós pogácsa, medvehagymás pogi, tejfölös pogácsa

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Mon, 2012-04-30 16:01

Kedves Ketryn!

Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet a tésztát pihentetni 1 éjszakát?
Holnap délelőtt egy rendezvényre vinném, és reggel szeretném frissen sütni!
előre is köszi a válaszod!
szép napot!

gabanna
Ketryn / gabanna Mon, 2012-04-30 18:54

Szia motoros anyacsajszi!
Nem próbáltam még ennyi időt pihentetni, de szerintem meg lehet oldani élesztő helyett szalalkálit keverj a liszthez.
Jó sütögetést, és kellemes időtöltést! :)

baksanejudit
baksanejudit Fri, 2012-04-13 20:16

Én is ugyanezt szeretném kérdezni, hová kell a baromfizsír , ami lehet ugyebár kacsa, liba de nem mindegy , hogy melyik mert egészen más az ízhatás. A recept nagyon tetszik , de én csak azt szeretem elkészíteni amin nem kell gondolkodnom , hogy akkor most mi hová kell.

gabanna
Ketryn / gabanna Sat, 2012-04-14 19:21

Kedves baksanejudit!
Tőled is elnézést kérek, már is javítom a hibát. A tésztába gyúrom a zsírt, ami lehet kacsa vagy libazsír, ennél a pogácsánál a hagyma íz dominál jobban. Persze ki melyik zsírt szereti azt használja.
Jó sütést kívánok! :)
Üdv: Ketryn

Passerotta
Passerotta Thu, 2012-04-12 10:22

Kedves Ketryn! Nagyon klassz a recepted, szerintem a hétvégén el is készítem. Éppen valami medvehagymás pogácsa receptet kerestem. :-) Egy kérdésem azonban lenne: a hozzávalók felsorolásában említesz 2 ek baromfizsírt, viszont az elkészítésnél sehol sem látom. Lehet, persze, hogy én vagyok figyelmetlen, de nem találom. Köszönöm a válaszodat! Üdv

gabanna
Ketryn / gabanna Sat, 2012-04-14 19:17

Kedves Passerotta!
Elnézést a késői válaszért, de nem voltam gépközelben. Nem voltál figyelmetlen, és elnézést kérek a hibáért, a baromfizsírt a tésztába gyúrom, ettől egy kicsit omlósabb lesz.
A hibát javítom. Remélem még időben válaszoltam! Jó étvágyat kívánok! :)
Üdv: Ketryn

1195
tehéntúró 50 dkg
finomliszt 80 dkg
tojás 2 db
tejföl 175 g
élesztő 2.5 dkg
tej 1.5 dl
medvehagyma 10 dkg
cukor 1 csipet
2 kk
kacsazsír 2 ek
napraforgó olaj 2 ek