Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-túrós pogácsa Gabimami konyhájából

Medvehagymás-túrós pogácsa Gabimami konyhájából
Medvehagymás-túrós pogácsa Gabimami konyhájából
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A túrós pogácsát mindenki ismeri. Én szedtem és szárítottam meg medvehagymát, és medvehagymaporral készítettem, így az unokáimnak is jobban ízlett. Nagyobb sikere volt már sokadjára, mint nyers medvehagymával.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ajánlani tudom bármilyen alkalomra, még kezdőknek is, egyszerű az elkészítése, nálunk az unokák még iskolába is viszik egy reggelinek...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, rá a cukor, a só, a deci meleg tej.
  2. 5 percig állni hagyjuk, majd az összes hozzávalót beletesszük (szárított medvehagyma helyett lehet friss levelet apróra vágva beletenni), majd az egészet összedolgozzuk, és lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Még jól átgyúrjuk, és sodrófa segítségével ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  3. Majd 2 evőkanál zsírral egyenletesen megkenjük, és mint a zsebkendőt, összehajtjuk. 10 percet állni hagyjuk, majd ismét kinyújtjuk, a maradék zsírral megkenjük, és zsebkendő formára hajtjuk.
  4. Letakarva fél órát kelesztjük.
  5. Ha megkelt, két ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és késsel meghúzkodjuk a tetejét kockásra.
  6. Majd közepes fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Egy 38x36 cm-es és 39x30 cm-es tepsibe tesszük, ne szorosan, mert még sütésnél kelnek.
  7. 1 felvert tojással megkenjük őket, és előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt, egyszeri fordítással szép pirosra sütjük.
  8. Ha megsült kivesszük a sütőből, kicsit hűlni hagyjuk, és utána tálcára rakva tálaljuk. Nagyon finom, kiadós és laktató is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 092
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

túrós pogácsa medvehagymásan, túrós pogácsa szárított medvehagymával, medvehagymás-túrós pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

356
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
2 teáskanál
sovány túró 30 dkg
medvehagyma 0.5 csokor
sertészsír 3 ek
tojás 2 db
tej 1 dl
tejföl 3 ek
sertészsír 4 ek
tojás 1 db