Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás tzatziki

Medvehagymás tzatziki
Medvehagymás tzatziki
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tzatziki receptemet akartam újból elkészíteni 2 uborkából, de csak 2 pici cikk fokhagymám volt, viszont medvehagymám sok, így született ez a hibrid változat.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Pirítósra kenve, de hús mellé köretnek is elmegy. Legutóbb én „savanyúságnak” ettem sült krumpli és hús mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a megmosott uborkákat, majd megsózzuk, hogy fokozza a lé kieresztését.
  2. Felaprítjuk a medvehagymát, megpucoljuk a fokhagymát, és egy üres edénybe tesszük.
  3. Nagyon jól kicsavarjuk az uborkát, hogy minél kevésbé legyen leveses, és hozzáadjuk a medvehagymához.
  4. Felöntjük tejföllel, ízesítjük citromlével, borssal, friss petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 938
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás mártogatós, medvehagymás uborkasaláta, medvehagymás uborkakrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

177
medvehagyma 25 g
fokhagyma 2 gerezd
kígyóuborka 2 közepes db
citromlé 1 ek
tejföl 375 g
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csipet