Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-vajas pogácsa

Medvehagymás-vajas pogácsa
Medvehagymás-vajas pogácsa
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha nem kóstoltam meg a medvehagymát, gondoltam kéne valamit készíteni belőle, elsőként megkóstoltam, milyen íze van, majd elkészítettem belőle a pogácsát. Nagyon ízlett a családnak is.

hozzávalók / 6 adag

A pogácsához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt meglangyosított tejben cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet és a vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, valamint a többi alapanyagot a medvehagyma kivételével.
  3. Jól kidolgozzuk, félkemény tésztát kapunk. Ha szükséges, nagyon kevés lisztet adhatunk hozzá, jól kidolgozzuk és fél órát hagyjuk pihenni letakarva.
  4. Addig a medvehagymaleveleket jó apróra összevágjuk mosás, lecsepegtetés után.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és a fele medvehagymát elszórjuk rá, szorosan felcsavarjuk, kicsit ellapítjuk és felébe egymásba hajtjuk a tésztát, majd hagyjuk 20 percet letakarva pihenni.
  6. Kinyújtjuk újra, majd a másik felét rászórjuk a medvehagymának, felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kockázzuk éles késsel a tetejét, közepes szaggatóval kiszaggatjuk, bekenjük tojással a tetejét, 10 perc pihi a tepsibe, majd megsütjük előmelegített sütőben.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 915
elküldve: 28
receptkönyvben: 421
elkészítve: 45/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vajas pogácsa medvehagymával, medvehagymás-vajas pogácsa, medvehagymás pogi

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csilla69
Csilla69 Sat, 2017-03-18 19:13

Csak egy jó tanàcs! Ne süssetek szimpla adagot! Duplàt csinàltam, s a fele auonnal elfogyott. Nem vagyok rutinos pogi sütő, de nekem is sikerült!

grobllina
grobllina Mon, 2014-03-24 10:49

Nekem sem volt egyértelmű a tojás,én nem tettem a tésztába csak a tetejére. Így is nagyon jó lett. Szinte egyből befaltuk. :)

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Tue, 2014-03-25 13:26

Sziasztok, 2 tojássárga a sütibe kell, azt külön nem szoktam hozzászámolni amivel lekenem a tetejét. Elnézést. Tojás nélkül nem próbáltam még megsütni, de látom vannak már jó tapasztalatok:) Szép napot!

Henrietta1983
Henrietta1983 Sun, 2014-03-23 12:37

Szia Heni,

nem egyértelmű a recept számomra: 1 tojássárgája a tésztába és 1 a kenéshez?

löszi :)

Henrietta

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Fri, 2014-03-07 20:08

Kedves Incike81! Még nem próbáltam ezt a tésztát úgy, hogy nem tettem a tésztába magába tojást, úgyhogy erre most nem tudok válaszolni, lehet más lenne az állaga a tésztának. Köszönöm a kedves hozzászólásokat, egészségetekre!

Incike81
Incike81 / Incike81 Wed, 2014-03-05 18:49

Kedves Heni! Az érdekelne,hogy a tojássárgája csak a lekenéshez kell,vagy "muszáj" bele is tenni?
Köszönöm a választ :)

anonym
anonym Sat, 2013-05-04 17:20

Én fél adagot készítettem..., csak ketten vagyunk itthon. Hiba volt, tényleg abbahagyhatalan!!
Köszönjük a receptet!

Kutymorgo
Kutymorgo Sat, 2013-04-13 18:02

Megsütöttem :) Kívül roppanós, belül omlós, abbahagyhatatlan :) Ja és mindjárt dupla adagot készítettem :)

706
finomliszt 50 dkg
medvehagyma 8 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 1 dl
vaj 25 dkg
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 dkg
tojás 1 db