Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás Wellington szűzpecsenye

Medvehagymás Wellington szűzpecsenye
Medvehagymás Wellington szűzpecsenye
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt leveles tésztám a hűtőben, és hááát a medvehagyma ez időtájt adta magát!

hozzávalók / 6 adag

  • 1 leveles tészta
  • 70-80 dkg szűzpecsenye
  • 1 hagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 ek mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 40 dkg gomba
  • petrezselyem
  • majoranna
  • bors

Tetejére:

  • 1 tojássárgája
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst borssal bedörzsöljük, és körös-körül megpirítjuk olajon. Kihűtjük, és ezután sózzuk, majorannázzuk.
  2. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az összevágott, kétféle hagymát, gombát. A végén rádobjuk az összevágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a tojást.
  4. A leveles tésztát kinyújtjuk, két téglalapra vágjuk, és rárakunk a töltelékből egy csíkot.
  5. A húst bedörzsöljük mustárral, és ráfektetjük. Körbekenjük a töltelékkel, és becsomagoljuk a tésztába, a végeit jól eldolgozzuk. Megkenjük tojássárgájával.
  6. Tepsibe fektetjük, és előre főzött krumplikockákkal, amit köménnyel meghintünk, kb. 35 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 171
elküldve: 5
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagymás szűzpecsenye leveles tésztában sütve, leveles tésztába göngyölt szűzpecsenye, leveles tésztában sült sertés szűzpecsenye

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fzizu
fzizu / fzizu Fri, 2013-05-03 22:20

Én köszönöm!Valóban finom,de nekem minden az,ami leveles tésztával készül,lehet édes,sós! :)