Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás zöldborsókrémleves

Medvehagymás zöldborsókrémleves
Medvehagymás zöldborsókrémleves
15 perc / főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Utolért a  tavaszi medvehagyma-őrület.:-) Ez is egy lehetőség a felhasználására.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalási javaslat: fokhagymás, sajtos pirítós.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforrósított vaj és olaj keverékére dobjuk a felkarikázott pórét és répákat, a kockára vágott krumplit és a medvehagymát.
  2. 5 percig kevergetve dinszteljük, öntünk rá kb. 4 dl vizet.
  3. Mikor felforr, beledobjuk a borsót, és az egészet kb.10 percig főzzük.
  4. Lehúzzuk a tűzről, kicsit várunk, míg hűl, majd botmixerrel pépesítjük.
  5. Fűszerezzük, majd a főzőtejszínnel felöntjük a kívánt sűrűségre ízlés szerint.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 292
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tavaszi borsóleves medvehagymával, tejszínes krémleves zöldborsóból és medvehagymából

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2013-04-21 18:16

Gyönyörű a kép, és tetszik ez a tavaszi bőség! Kipróbálom. Én is hasonló leveseket szoktam megálmodni, és ilyen után vadásztam most! Köszi és így tovább!
Zsuzsa

kh
Jahin / kh Sun, 2013-04-21 20:03

Örülök,hogy tetszik....:-) A heti sláger nálunk a medvehagymás salátakrémleves volt (Vértesben gyűjtött medvehagymából) 1 szem krumplival és tejszínnel sűrítve,csak sajna nem tudtam lefotózni.....Hajni

kaddi
kaddi Tue, 2011-04-26 10:40

nagyon tetszik a diszitese. ezt hogyan kell csinalni, tejfollel vagy tejszinnel? soha meg nem probaltam levest disziteni, de most szeretnem kiprobalni.

kh
Jahin / kh Tue, 2011-04-26 11:37

Nem túl sűrű főzőtejszínnel.Kiskanálba tettem,abból cseppentettem egyet,nagyobb pötty eléréséhez egymásra kettőt,még nagyobbhoz hármat stb.Ami nem lett olyan szép szabályos,azt kihúzogattam vékony hústűvel,de szerintem fogpiszkáló is megteszi.

kh
Jahin / kh Sun, 2011-04-24 15:57

Köszi ,Eszter....:-)
Nemkülönben a húsvéti leveles, festett tojásaid.....!!Szépek,teljesen kedvet csinálnak a tojásfestéshez!

370
zöldborsó 40 dkg
póréhagyma 1 db
medvehagyma 1 csokor
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
burgonya 2 db
vaj 2.5 dkg
olívaolaj 0.5 teáskanál
főzőtejszín 4 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
víz 4 dl