Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás zsemle

Medvehagymás zsemle
Medvehagymás zsemle
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom zsemle a medvehagymaidényre.

hozzávalók / 6 adag

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt és a cukrot a langyos tejbe morzsoljuk, és felolvasztjuk benne. A lisztet egy edénybe szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős-tejet, kevés liszttel elkavarjuk, és 15 percet hagyjuk kelni. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhagéppel sima tésztává dagasztjuk. Letakarva kb. 45 percet kelesztjük, majd átgyúrjuk, és további 20 percet kelesztjük.
  2. A töltelékhez a medvehagymát megtisztítjuk, a szárakat letépkedjük, mossuk, majd saláta-centrifugában megpörgetjük. A leveleket durvára vágjuk, majd konyhai aprítógépben, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a vajat, olajat és a parmezánt, összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tésztát munkalapon kb. 30x45 cm nagyságú négyszöggé nyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vajjal, feltekerjük, kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd egy fakanálnyéllel hosszában jó mélyen lenyomjuk. Letakarva kb. 20 percet kelesztjük.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 708
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

588
finomliszt 500 g
friss élesztő 42 g
cukor 1 tk
tej 200 ml
vaj 75 g
tojás 1 db
1 tk
vaj 75 g
medvehagyma 60 g
parmezán sajt 40 g
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint