Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mega húsos szendvics

Mega húsos szendvics
Mega húsos szendvics
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szendvics!
A szendvics!
5 féle hús, 2 féle sajt, tapenád, paradicsomos szósz, pankóba forgatott grillezett paprika és némi zöldség.
Ez a mi Mega húsos szendvics receptünk! 

hozzávalók / 2 adag

A grillezett-rántott paprikához

A tapenade-hoz

A paradicsomos szószhoz

A szendvicshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A grillezett-rántott paprikához

  1. A paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 250 fokon, kb. 20 perc alatt feketére sütjük. Lefedve hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, lehúzzuk a feketére sült héját, kimagozzuk, és szeletekre vágjuk.
  3. A szokásos módon bepanírozzuk, azaz először lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásokba, végül a panko morzsába.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd néhány perc alatt aranybarnára sütjük a paprikákat, végül félretesszük.

A tapenade-hoz

  1. A tapenade-hoz az alapanyagokat egy aprítógépbe dobjuk, majd krémesre zúzzuk az egészet.
  2. Hűtőben pihentetjük, míg elkészülünk a többi alapanyaggal.

A paradicsomos szószhoz

  1. Egy kisebb lábasba öntjük a sűrített paradicsomot, majd a fűszereket, majd rottyantunk rajta egyet, és félretesszük.

A szendvicshez

  1. A baconszeleteket egy száraz serpenyőben ropogósra sütjük, majd félretesszük.
  2. A bagett széleit levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Az alsó részébe halmozzuk a szeletekre vágott mozzarella sajtot, majd a baconhöz használt serpenyőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt picit megolvad, a szendvics felső része pedig ropogós nem lesz.
  3. Jöhet az építkezés: A félbehajtott érlelt tarjával kezdjük, majd a szalámival és a sonkával folytatjuk a sort. Jöhet rá néhány szelet feketeerdei sonka, majd az összetekert mortadellaszeletek.
  4. A szeletekre vágott gomolya sajttal folytatjuk, majd megkenjük a paradicsomos szósszal. Ezt követik a ropogós grillezett paprikák, majd némi szeletekre vágott jégsaláta és lila hagyma.
  5. A bagett felső részét megkenjük a tapenade-dal, majd elrendezzük rajta a sült baconszeleteket.
  6. Utolsó lépésként a bagett felső részét ráfordítjuk a megpakolt alsó részre, jól lenyomkodjuk, és fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 808
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: szendvics
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos szendvics

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2981
piros kaliforniai paprika 3 db
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
panko 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl
fekete olajbogyó 100 g
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
majonéz 100 g
olívaolaj 2 ek
vörösborecet 1 ek
passzírozott paradicsom 10 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 4 szelet
bagett 100 g
mozzarella 100 g
sertéstarja 40 g
szalámi 40 g
sonka 40 g
feketeerdő sonka 40 g
mortadella 40 g
gomolya sajt 100 g
jégsaláta 50 g
lila hagyma 0.5 db