Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggydzsemes-mákos kosárka

Meggydzsemes-mákos kosárka
Meggydzsemes-mákos kosárka
31 perc / előkészület: 15 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Jamie Oliver-től van, ő mandulás krémmel készítette barackdzsemmel, de nekem most csak mák volt itthon, így mákos krém lett. Nem rontotta el a változtatás. :-) Bizonyíték erre a férjem, aki alig, hogy hűlt, egyből megevett 3 db-ot! :-D

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kosárkákhoz a margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és jól összedolgozzuk, 15-20 percre hűtőbe rakjuk.
  2. A mákos töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a mákot, a tojást és a vanília aromát, kézi robotgéppel kihabosítjuk.
  3. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és kibéleljük vele a kosárka formákat.
  4. A kosárka aljára kiskanál meggydzsemet rakunk, rákanalazzuk a mákos krémet, majd a tetejére -középre- megint 1 kk meggydzsem.
  5. 180 °C-on előmelegített sütőbe rakjuk, és kb.15-18 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 874
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggydzsemes mákos kosár, mákos kosár meggyes töltelékkel töltve

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reni90
Reni90 / reni90 Sun, 2014-12-07 12:12

Szia. A kosárka forma alatt, mit értesz pontosan? Olyan papirkosárkát? Üdv

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2014-12-07 22:28

Szia.
Nem papír kosàr,hanem fèm.
Bàrhol talàlsz ahol sütèssel kapcsolatos dolgok vannak,de mèg a 100-as boltban is.
Jó sütögetèst.
üdv.Alkonyat

Csipszi
Csipszi Wed, 2013-03-06 20:47

Kedves Alkonyat!
Köszönöm a receptet, megsütöttem, és nagyon finom volt.
Üdvözlettel: Ági

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2013-03-07 07:19

Kedves Ági!
Nagyon örülök, hogy ízlett nektek is.
Köszönöm a visszajelzést!
Szép napot!
Üdv: Alkonyat

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-03-01 14:50

Tipikus makfuggoknek, - mint en -, valo suti. Ahogy elkezdtem a storyt olvasni, - hogy Jamie Oliver-tol van a recept, hirtelen arra gondoltam, hogy az lehetetlen, hogy neki makos receptje lehet, de aztan meglattam, hogy mandulaval keszitette. Igy makkal nagyon jo otlet, en is meg fogom sutni. Koszonom, hogy megosztottad velunk!! Udv. Veronika

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-03-04 09:20

Szia, szoltam volna, ha nem vetted volna eszre! Ez nagyon Neked valo :) T:)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-03-01 15:29

Kedves Veronika!
Nagyon szívesen!
Mi is nagyon imádjuk a mákot, és ez a kis egyszerű nasi annyira bejött mindenkinek, hogy most hétvégén is elkészítem :-)
Kellemes hétvégét.
Üdv:Alkonyat

974
margarin 110 g
finomliszt 200 g
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tejföl 1 ek
vaj 100 g
cukor 100 g
mák 100 g
tojás 1 db
vaníliaaroma 10 ml
meggydzsem 10 dkg