Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes alagút

Meggyes alagút
Meggyes alagút
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Untam már a hagyományos meggyes piskóta- és lepényformát. Ezért gondoltam, kipróbálom ebben a formában. Nagyon ízlett az egész családnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel ki lehet próbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé.
  2. A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.
  3. A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint.
  4. A tejszínt osszuk kétfelé, egyikbe keverjük bele a meggyes, pudingos krémet, a másik felébe pedig vaníliás cukrot.
  5. Egy püspökkenyér formát kibélelünk folpack-kal, majd a felszeletelt piskótatekerccsel kirakjuk az alját és az oldalait.
  6. Először fehér krémet teszünk bele, majd rásimítjuk a meggyes krémet, megszórjuk meggyel. Ismét fehér krém következik, és a tetejét megrakjuk piskótatekerccsel.
  7. Letakarjuk folpack-kal, és pár órára a hűtőbe tesszük.
  8. Pár óra múlva kivesszük a hűtőből, kiborítjuk a formából, levesszük róla a fóliát, és felszeleteljük.
  9. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 319
elküldve: 0
receptkönyvben: 163
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-pudingos sütemény, meggyes-tejszínes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1036
piskótarolád 50 dkg
meggylé 3 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 6 dkg
meggybefőtt 20 dkg
zselatin 2 ek
víz 1 dl
habtejszín 6 dl
cukor 2 ek