Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes álom Iluskától

Meggyes álom Iluskától
Meggyes álom Iluskától
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját receptet kreáltam!!Van olyan, hogy nagyon van kedvem sütit készíteni, és jön magától, hogy mi is fog belőle kikerekedni. Közben találom ki, mikor keverem a tésztát a gépi mixerrel..... a krémek jól harmonizálnak egymással, a meggyes piskótával is!! :-)))

hozzávalók / 6 adag

piskóta

vaníliás krém

karamellás krém

továbbá

ajánlat

Ha nincs friss meggyünk, akkor lecsöpögtetett meggybefőttel is készülhet!!

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk. A magozott meggyet a tésztába tesszük, pár szemet félretéve a díszítéshez.
  2. Zsírozott, lisztezett, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

vaníliás krém

  1. Megfőzzük a pudingot. A cukrot simára elkeverjük a pudingporral, és kevés tejjel. Hozzáöntjük a többi tejet, és lassú főzéssel,folyamatosan keverve besűrítjük.
  2. Mikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a vajat, mellyel alaposan kikeverjük.

karamellás krém

  1. Megfőzzük a pudingot. A cukrot simára elkeverjük a pudingporral és kevés tejjel. Hozzáöntjük a többi tejet, és lassú főzéssel, folyamatosan keverve besűrítjük.
  2. Ha langyos, hozzákeverjük a vajat, és simára keverjük.

összeállítás

  1. A megsült piskótára kenjük a vaníliás krémet, ezt kirakjuk a vaníliás tejbe mártott piskótával. Erre kenjük a karamellás krémet.
  2. Megszórjuk a képen látható módon, egyik felét kókuszreszelékkel, másikat meghintjük kakaóporral, és kirakjuk a félretett meggyszemekkel. Hűtőben pihentetjük. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x23 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 804
elküldve: 4
receptkönyvben: 66
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
718 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes meggyes,vaníliakrémes meggyes,meggyes krémes ,krémes süti,kakaós krémes,pudingos sütemény,gyümölcsös krémes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1037
tojás 4 db
cukor 25 dkg
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 23 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
meggy 30 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 3 dl
vanília kivonat 1 kávéskanál
vaj 10 dkg
karamellás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 3 dl
vaj 10 dkg
tej 1.5 dl
vaníliás cukor 0.5 csomag
babapiskóta 25 db
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
kókuszreszelék 2 teáskanál