Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes bonbon egyszerűen

Meggyes bonbon egyszerűen
Meggyes bonbon egyszerűen
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom születésnapjára trüffeltortát készítek, és tanácstalan voltam, mi is lesz a torta díszítése... hát bonbon! :) Csak egy dologgal nem számoltam... hogy finom, egyszerűen elkészíthető, nagyon guszti, és sosem elég... Formaként egy szívecskés jégkockatartót használtam, de szükség lesz még egy ecsetre is. Több mód is van a készítésre, a neten sok remek videó található, amely segítségével könnyen-gyorsan elsajátítható a házi bonbon készítés :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Gasztroajándékként, tortadíszítésként, vagy csak úgy:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét. Nem kell túl forróra, épp csak kenhető állagú legyen. A meggyet kimagozzuk, rumba áztatjuk (akár már előző nap).
  2. Fogjuk az ecsetet, és a krémes csokival kikenjük a formák belsejét (jelen esetben a szilikon jégkockatartó mélyedéseit), majd a mélyhűtőbe tesszük pár percre. Ha megszilárdult benne a csoki, felkenünk egy újabb réteget, és újra mehet a fagyóba pár percre.
  3. Közben a tejszínt gőz felett melegítjük, beletördeljük a tejcsokit, felolvasztjuk benne, egységes sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
  4. A csokizott mélyedésekbe beledobunk egy-két szem lecsöpögtetett alkoholos meggyet, majd kiskanállal feltöltjük a tejszínes csokikrémmel.
  5. A maradék olvasztott étcsokival lezárjuk a bonbonjainkat, és újra mehet a fagyóba 10 percre, vagy a hűtőbe 1-2 órára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 778
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

rumos meggyes csokibonbon, csokibonbon házilag, meggyes csokibonbon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 5 dkg
habtejszín 10 ml
meggy 10 dkg
fehér rum 3 ek