Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-bourbon vaníliás hókifli

Meggyes-bourbon vaníliás hókifli
Meggyes-bourbon vaníliás hókifli
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család továbbfejlesztett hókifli receptje. :)

hozzávalók / 6 adag

A hókiflihez

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a tejfölt, a zsírt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, sót és a sütőport.
  2. Kisebb darabokat csipkedünk a tésztából, és kilisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiskanállal megtöltjük a lekvárral, és felgörgetjük. Lehet variálni a formákkal.
  3. Előmelegített sütőbe helyezzük a kis kifliket, és megsütjük.
  4. Összekeverünk egy kis tálkába sima és bourboun vaníliás cukrot, és még melegen beleforgatjuk a kifliket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 029
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

grafadri

Mióta szakács: 2011.12.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes hókifli, meggyes-vaníliás kiflik

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

929
finomliszt 500 g
disznózsír 25 dkg
tejföl 350 g
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
1 kávéskanál
porcukor 10 dkg
meggylekvár 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag