Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes citromrolád

Meggyes citromrolád
Meggyes citromrolád
53 perc / előkészület: 45 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom gyümölcsös sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatésztához a tojást és a vizet kézi mixerrel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliacukorral elvegyített cukrot, és további 2 percig keverjük.
  2. A lisztet elvegyítjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, a tojáskrémre szitáljuk, és alacsony fokozaton rövid időn belül belekeverjük.
  3. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 8 perc alatt megsütjük.
  4. A piskótalapot sütés után azonnal egy cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, az alján lévő sütőpapírt hidegvízzel megkenjük, és óvatosan, de gyorsan lehúzzuk. A piskótát a konyharuha segítségével felcsavarjuk és hűlni hagyjuk.
  5. A töltelékhez a meggyet lecsöpögtetjük. A zselatint 10 percre hidegvízbe beáztatjuk.
  6. Az egyik citrom héját lereszeljük, a másik héjából zöldségtisztítóval kis forgácsokat készítünk, és a díszítéshez félretesszük. A citrom levét kifacsarjuk.
  7. A citromlét a reszelt citromhéjjal és a cukorral a joghurthoz kavarjuk.
  8. A zselatint kinyomjuk, felolvasztjuk, kevés joghurtmasszával elkeverjük, majd az egészet hozzákeverjük a maradék joghurtmasszához. Amikor elkezd sűrűsödni, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
  9. A piskótalapot szétterítjük, megkenjük a krém 2/3-ával. A meggyet elosszuk rajta, majd a piskótát a hosszabbik oldaláról feltekerjük.
  10. A tekercset vékonyan bevonjuk a maradék krémmel.
  11. A díszítéshez a zselét simára keverjük, azonnal kis halmokat teszünk a tekercsre, majd fogvájóval széthúzogatjuk. Rászórjuk a citromhéjforgácsot és kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 886
elküldve: 11
receptkönyvben: 491
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos rolád meggyel, citromos tekercs meggybefőttel, meggyes-citromos tekercs

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niki44
Niki44 / Niki44 Sat, 2012-12-08 13:53

A 6 lap zselatin hány grammnak felel meg ha nem lapos zselatint hanem por zselatint használnék hozzá?? :)

bandibrigitta
bandibrigitta Sat, 2012-07-07 08:29

Szia. Nagyon finomnak tunik es ki szeretnem probalni, de soha nem hasznaltam meg etkezesi kemenyitot es azt szeretnem tudni hogy lehetne-e helyetesiteni valamivel?

bumi
bumi Fri, 2012-07-06 18:50

szia, nagyszerű recept, de : A tésztába miért kel étkezési keményítő ? akkor is kell bele ha kakaósan csinálom? köszi

313
tojás 2 db
víz 3 ek
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 75 g
étkezési keményítő 25 g
sütőpor 1 tk
meggybefőtt 370 g
lapzselatin 6 db
citrom 2 db
cukor 50 g
joghurt 300 g
habtejszín 250 ml
meggylekvár 2 ek