Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes clafoutis medea konyhájából

Meggyes clafoutis medea konyhájából
Meggyes clafoutis medea konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A franciák nagy klasszikusa, ami már a 19. sz. óta megunhatatlan desszertnek számít, és az egész világon elterjedt. Nálunk otthon is nagy kedvenc, ezúttal pedig finom, érdi meggyből készítettem.
A clafoutis egyébként egy gyümölcsökben gazdag, tejsodószerű sült pite, idénygyümölcsök nyakon öntve egy kevés palacsintatésztával, és alaposan megsütve. Amilyen egyszerű elkészíteni, olyan ellenállhatatlan.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel készíthető, de a franciák szerint a klasszikus clafoutis cseresznyével az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, és a kivajazott sütőtál aljára helyezzük.
  2. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliát, alaposan összekeverjük.
  3. A cukrot összekeverjük a liszttel, beleszitáljuk a tojásos-tejes keverékbe.
  4. A meggyre öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 402
elküldve: 5
receptkönyvben: 387
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia meggyes pite, tejes pite meggyesen, clafoutis

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

218
meggy 40 dkg
tojás 3 db
tej 3 dl
vaníliaaroma 4 teáskanál
cukor 8 dkg
finomliszt 12 dkg