Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes crumble - morzsasüti

Meggyes crumble - morzsasüti
Meggyes crumble - morzsasüti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor rátaláltam erre a receptre, amit kicsit még feldobtam, akkor kívántam is a császármorzsát, de a ropogósat is, így jött az ötlet: Csináljunk crumble-t!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához összekeverjük az olvasztott vajat, a lisztet és 3 evőkanál cukrot.
  2. Egyharmadát szórjuk egy tortaforma aljára, erre jön a maradék cukorral és őrölt fűszerekkel összekevert meggy, majd a maradék tészta morzsái.
  3. 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésen addig sütjük, amíg a tészta teteje aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 239
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Happy food land

Mióta szakács: 2018.08.22.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsasüti meggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

639
vaj 15 dkg
finomliszt 25 dkg
cukor 5 púpozott ek
fahéj 0 ízlés szerint
meggy 40 dkg
szegfűszeg 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint