Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-csokis-mascarponés csigák

Meggyes-csokis-mascarponés csigák
Meggyes-csokis-mascarponés csigák
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a szuper receptet Piszke blogján olvastam, majd a tölteléket kicsit átalakítottam. A legfinomabb csiga, amit valaha ettünk. Cseresznyével is ki fogom próbálni.

A mascarpone bármilyen natúr krémsajttal helyettesíthető!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:
A töltelék krémjéhez:
  • 300 g tej
  • 2 tojássárgája
  • fél rúd vanília
  • 30 g étkezési keményítő
  • 3 ek cukor
  • 30 g vaj

A töltelékhez:

  • 2 marék fagyasztott meggy apróra vágva
  • 50 g apróra vágott étcsokoládé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A krém hozzávalóit először a tej 1/3-val alaposan kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, és sűrű krémet főzünk belőle, majd langyosra hűtjük.
  3. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a pudinggal, rászórjuk a meggyet és a csokit, majd feltekerjük, és vastag szeleteket vágunk belőle.
  4. Tepsire tesszük, majd fél órát kelesztjük.
  5. 180 fokos sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 780
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

limon

Mióta szakács: 2013.03.27.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrémes-meggyes csiga, étcsokis-meggyes kelt csiga, csokis-meggyes csiga kelt tésztából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Wed, 2017-03-01 12:13

Nagyon finom, nagyon különleges, könnyű vele dolgozni és abbahagyhatatlan.... tökéletes. Imádjuk. :)