Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes csokis pavlova

Meggyes csokis pavlova
Meggyes csokis pavlova
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

r a második próbálkozás a pavlovával. Elsőre egy hatalmas pavlova torta készült, ami összetört a kezemben. Most már rájöttem, hogy sütés után a helyén hagyom, hozzá sem nyúlok, és hagyom kihűlni. A meggy nagyon jó kiegészítője ennek az édes sütinek. Mindenképp valami savanyú hozzávalóval tálaljuk a pavlovát.

hozzávalók / 6 adag

pavlova

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót. 5 percig közepes fokozaton keverjük.
  2. Majd egy fokozattal gyorsabbra vesszük, és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Még 5 percig verjük. Majd hozzákeverjük a vaníliát, az ecetet és a keményítőt.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk a krémet habnyomózsák segítségével. 140 fokos sütőben sütjük 1 órát.
  4. Ha elkészültek a pavlovák, félretesszük, és megvárjuk, hogy kihűljenek.
  5. Mindegyik tetejére meggyet helyezünk.
  6. Az étcsokit megolvasztjuk a rámában, és habnyomózsák segítségével díszíthetjük a sütiket. Én díszítő tollal készítettem.
  • sütési hőfok: 140°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 022
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pavlova, meggyes pavlova, habcsóktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

277
tojásfehérje 5 db
1 csipet
barna cukor 220 g
vaníliaaroma 2 teáskanál
ecet 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
meggy 10 dkg
étcsokoládé 100 g
margarin 1 ek