Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-csokis piskótakocka

Meggyes-csokis piskótakocka
Meggyes-csokis piskótakocka
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit kifejezetten a receptversenyre készítettem, de mivel amúgy is jöttek vendégek, összekötöttük a kellemeset a hasznossal, így alig marad belőle. Imádom az olyan sütiket, amelyek nem túl édesek, és habkönnyű a tésztájuk. Na ez szerencsére pont ilyen lett!:)  Meggyes csokis csodának neveztem el, így lette belőle ME-CSODA.:)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Tipp: Nem szükséges 2 tepsiben sütni. Mivel nekem sincs 2 egyforma tepsim, én úgy csináltam, hogy a sütőpapírt úgy tettem bele a tepsibe, hogy a felezővonalnál a sütőpapír közepét kihajtottam. Így olyan lett, mint egy fal, és nem engedte összefolyni a 2 féle tésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3 részével és egy csipet sóval, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosra keverjük.
  2. A tojássárgája habjához óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját, majd fakanállal apránként belekeverjük az átszitált lisztet. Óvatosan a szélétől a közepefelé keverjük a masszát.
  3. Ha csomómentesen elkevertük, a massza egyik felét átöntjük egy másik edénybe és kakaóporral színezzük.
  4. Sütőpapírral kibélelt külön-külön tepsibe öntjük a masszákat. Előmelegített sütőbe betesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.
  5. A krémekhez a lisztet a kristálycukorral és a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd folyton keverve főzzük, amíg sűrű nem lesz a krém. Ha kész, lehűtjük, közben többször kevergetjük (ha mégis csomós lett vagy bebőrösödött, botmixerrel kisimítjuk).
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  7. A kihűlt krémet apránként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
  8. A kész krémet 3 felé osztjuk (két kisebbre és egy nagyobbra).
  9. Az első kisebbik krémet meghagyjuk fehéren. A nagyobbik adag krémet pedig összekeverjük a kakaóporral. 
  10. A meggy felét lecsöpögtetjük, és botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ezt a pépet hozzáadjuk a harmadik adag krémhez. Ehhez a krémhez még hozzákeverünk 2 kk zselatint is, hogy jobb tartása legyen.
  11. Ha kihűlt a kész piskótánk, mind a 2 lapot kettészeljük, így 4 egyforma lapot kapunk (2 fehéret és 2 kakaósat).
  12. Alulra az egyik kakaós lap kerül, erre kenjük a meggyes krémet, rátesszük az egyik fehér piskóta lapot, erre kenünk a csokis krémből egy réteget, majd megint a kakaós piskóta lap következik, amire a fehér krém kerül. A tetejére rátesszük az utolsó piskóta lapot, és az egészet egyenletesen befedjük a csokis krémmel.
  13. A tetejét meggyel díszítjük. Majd minimum 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x34x3,5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 005
elküldve: 17
receptkönyvben: 233
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ME-CSODA kocka, meggyes-csokis piskóta, habkönnyű meggyes szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-11-14 19:43

Nagyon guszta lett! Gratulálok! Ja, és szívesen megkóstolnám. :)
Szép estét! Fahéj

509
tojás 8 db
cukor 16 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 kk
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 6 dl
finomliszt 5 púpozott ek
vaj 25 dkg
porcukor 12 dkg
cukor 2.5 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggy 20 dkg
zselatin 1 teáskanál